It is currently 22 Jul 2014, 15:24

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: Am pierdut cheile
PostPosted: 15 Nov 2010, 12:37 
Offline

Joined: 16 Jul 2009, 10:55
Posts: 14
Car: 147
Salut.

Am pierdut cheile de la masina. Nu am cod de chei, nu am cheie de rezerva...
Am sunat la Autoitalia la service, mi-au zis ca ma costa aproximativ 3500 ron (chei, butuci, eventual codare +manopera).

Stiti vreo alta solutie sau o varianta mai ieftina?
Multumesc.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 15 Nov 2010, 12:48 
Offline
User avatar

Joined: 19 Mar 2008, 10:33
Posts: 1725
Location: Brasov
lacăt? :) http://www.familyhomesecurity.com/image ... -Wheel.jpg


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 15 Nov 2010, 12:57 
Offline
Membru oficial
Membru oficial
User avatar

Joined: 30 Mar 2007, 00:12
Posts: 1480
Location: Iasi / Fortezza di prato :)
Car: Brera
La banii astia mai bine da anunt la politie la ziar.. si mai asteapta poate apar.

_________________
My world:
Image
Nu port bijuterii - Le conduc :
Brera 2,4 - Fiara my precious
156 1,9 - ALFred first love


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 15 Nov 2010, 16:44 
Offline
User avatar

Joined: 04 Jun 2009, 10:18
Posts: 3632
Location: Bucuresti
Car: GT 3.2
sau cauti pe aici la publicitate ca parca vindea cineva un set de chei / butuci etc ... daca masina e incuiata probabil va trebui sa spargi si un geam ca sa o deschizi .

_________________
V6


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 16 Nov 2010, 10:58 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 12:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
"Nu au cerut mult"
Daca faci rost de la ei de codul electronic si cel mecanic al cheii ( trebuia sa ai un card cu asa ceva ), atunci poti sa-ti cumperi doar cheile brute si ti le faci singur.(vazusem pe ebay.it odata)
Bafta


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 16 Nov 2010, 13:12 
Offline
User avatar

Joined: 20 Mar 2009, 04:04
Posts: 183
Location: Timisoara <=> Hunedoara
Car: Alfa 147 JTD
mattydr67 wrote:
"Nu au cerut mult"
Daca faci rost de la ei de codul electronic si cel mecanic al cheii ( trebuia sa ai un card cu asa ceva ), atunci poti sa-ti cumperi doar cheile brute si ti le faci singur.(vazusem pe ebay.it odata)
Bafta


Pai se poate programa o cheie de la alta masina sa porneasca ?
Telecomanda stiu ca se poate programa, dar imobilizatorul se poate, nu trebuie comandat specific pt masina ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 16 Nov 2010, 13:48 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 12:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
Ba da
Se gasesc chei ( am vaut acum ceva timp pe ebay.it ) chei brute.
Eu spre exemplu nu am cardul.
Am vorbit la AutoItalia si mi-au zis imi dau contra cost codul electronic al chei si cel mecanic.
Eu am intrebat atunci daca nu e mai comod sa iau un set de chei cu butuce cu tot ( se gaseau si din astea si ereau la acelasi pret cu o cheie singura) si mi-au spus ca degeaba ca tot trebuie programata si pentru asta imi trebuie codul electronic ca sa ai acces la functia de reprogramare.
Eu am gasit pentru Alfa mea 147 din 2001. Mai o cheie care e copiata, deci o pot folosi mecanic dar trebuie programata sa o pot folosi pentru a porni masina.
Mai am o posibilitate sa scot un transponder care de la o cheie care functioneaza si sa-l lipesc pe contact si atunci pot sa-mi fac orice cheie mecanica de orice tip. Dar nu vreau sa ma complic.
Eu am renuntat la idee ca am 2 chei care functioneaza si una cu care pot sa deschid mecanic.
Astept sa gasesc pe cineva care are un aparat sa-mi memoria si sa-mi scota dumpul.
Apoi am cum sa aflu PIN codul pe gratis.
Imi trebuie un X-prog pentru asta.
Dar cum am zis a inceput sa ma lase rece chestia asta si can nu o sa mai am chei o dau de pomana la fier vechi.
Ulltima parte a fost o gluma pentru cei care mi-ar dori sa-mi pierd cheile ca sa le dau masina gratis.
Bafta


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 16 Nov 2010, 19:45 
Offline
User avatar

Joined: 06 Dec 2007, 14:36
Posts: 1515
ai casco ? daca nu ai mergi pe ideea asta , nu-ti spun si nici nu-ti scriu pe pm cum poti rezolva problema :wink:

_________________
159 1.9 jtdM


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 16 Nov 2010, 20:00 
Offline
User avatar

Joined: 20 Apr 2010, 13:54
Posts: 897
Location: Bucuresti
Car: barchetta
alfetta wrote:
ai casco ? daca nu ai mergi pe ideea asta , nu-ti spun si nici nu-ti scriu pe pm cum poti rezolva problema :wink:


Din cate stiu eu casco nu te despagubeste daca nu prezinti ambele chei ,sau macar una ... :scratch:

_________________
Fiat Barchetta 1.8
Renault Twingo 1.2
EX: Alfa Romeo 159 my08 1.9JTDm
EX: Alfa Romeo 147 1.9JTD 140cp(soft Tibi)
Ex: Skoda Fabia 1.2 54cp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 16 Nov 2010, 20:09 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 12:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
Cel mai simplu este sa citesti memoria si apoi se poate citi PIN codul din dump.
ICC cod calculator poate face asta dar cred ca exista si alte programe cu care poti afla codul din dump.
Memoria se poate citi cu X-Prog sau cu alte programatoare de genul asta.
Sau daca masina a fost cumparat la prima mana din Romania atunci baza de datae se afla la AutoItalia ( din toata tara).
Asta ar fi simplu, cauti un prieten al unui prieten si cu mai putin bani faci rost de coduri.
Dca e adusa de afara nu stiu daca te mai poate ajuta un amic al unui amic.
Bafta


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 22 Nov 2010, 09:57 
Offline

Joined: 16 Jul 2009, 10:55
Posts: 14
Car: 147
nu am inteles mare lucru sincer :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 22 Nov 2010, 12:19 
Offline

Joined: 16 Jul 2009, 10:55
Posts: 14
Car: 147
Aparent cea mai buna rezolvare este sa apelez la o firma specializata de chei/incuietori.

Primu cost care l-am gasit este de 15 mil , cheia se face dupa butuc.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 22 Nov 2010, 12:28 
Offline
User avatar

Joined: 04 Jun 2009, 10:18
Posts: 3632
Location: Bucuresti
Car: GT 3.2
PabloBVR wrote:
alfetta wrote:
ai casco ? daca nu ai mergi pe ideea asta , nu-ti spun si nici nu-ti scriu pe pm cum poti rezolva problema :wink:


Din cate stiu eu casco nu te despagubeste daca nu prezinti ambele chei ,sau macar una ... :scratch:

sunt societati care acopera pierderea / furtul cheilor .... intelegi ?

_________________
V6


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 22 Nov 2010, 12:29 
Offline
User avatar

Joined: 19 May 2008, 22:49
Posts: 4930
Location: Bucuresti
Car: 159 2.4 JTDm
sunt curios ce faci cu cip-ul apoi, ca ai nevoie sa o mai si pornesti. si sincer, la pretul ala, gasesti body + butuci + chei din dezmembrari.

_________________
-----------------------------------------------------------------
Alfa Romeo 156 GTA
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 156 2.4 mJTD 20v TI
ex:Alfa Romeo 166 2.4 mJTD 20v Sportronic
ex:Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 22 Nov 2010, 12:47 
Offline

Joined: 21 Aug 2008, 15:35
Posts: 1726
Location: Rosiorii de Vede/Bucuresti
cobaltro wrote:
Aparent cea mai buna rezolvare este sa apelez la o firma specializata de chei/incuietori.

cip-ul de la cheia de 147 nu se poate copia. Am cautat o gramada de firme si nu am gasit, raspunsurile primite au fost sa merg la reprezentanta, doar acolo imi pot face cheie cu cip. Costul pentru o cheie programata este de 1200lei, te-ar mai costa cardul pe care ai zis ca nu il ai si aia e. Nu are rost sa te complici cu firme specializate de chei pentru ca nu pot sa iti faca ce doresti, tot ce pot ei, e sa iti faca o cheie cu care sa deschizi usile dar si asta doar cu acel card.

_________________
Alfa Romeo 147 1.6ts


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 22 Nov 2010, 15:07 
Offline
Omul negru
Omul negru
User avatar

Joined: 29 Jul 2005, 15:13
Posts: 5281
Location: Deutschland :)
Car: 156 - The Red Hawk
Sau dai 400 euro pe setul complet de 2 chei, ECU motor, body computer cu immo, yale si tot ce trebuie! Daca vrei detalii ma poti contacta sa iti spun cum se face!

_________________
"The Red Hawk" - Alfa 156 1.9JTD 115CP (pe talon :naughty: ) - Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 26 Nov 2010, 15:10 
Offline
User avatar

Joined: 27 Dec 2007, 01:06
Posts: 521
Location: Sebes-Alba
Vin si eu cu o intrebare pe o tema relativ similara. Mie nu imi mai functioneaza corect telecomenzile de la ambele chei. Merg, dar prost, la ambele mai merge numai inchiderea si la una mai merge si deschiderea portbagajului si asta de la mai putin de 1m. Au baterii noi, au fost desfacute, suflate de praf, microintrerupatoarele au fost date cu spray de contact, degeaba. Ma deranjeaza problema si as vrea sa stiu daca o alarma aftermarket ar rezolva-o. Nu am nevoie de partea cu galagia, nu am nevoie de alta inchidere centralizata sau de alte actuatoare, ci doar de "ceva" care sa dea comanda la actuatoarele prezente deja pe masina si am inteles ca acel "ceva" ar putea fi o alarma aftermarket. De asemenea, nu m-ar deranja prezenta unei telecomenzi in plus la chei, atata timp cat vor functiona ok.
Acum vine intrebarea: se poate rezolva problema mea cu o alarma aftermarket? Stiu ca, inchiderea centralizata stock este comandata de bodycomputer. Cum fac sa adaptez alarma la actuatoarele de pe masina?

_________________
Eee...vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acrii!!!
I am not discriminating anybody! I hate everybody equally!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Am pierdut cheile
PostPosted: 26 Nov 2010, 15:25 
Offline
User avatar

Joined: 19 May 2008, 22:49
Posts: 4930
Location: Bucuresti
Car: 159 2.4 JTDm
se poate sa iti legi alarma aftermarket pe inchiderea masinii. o vei incuia apoi din telecomanda alarmei.

_________________
-----------------------------------------------------------------
Alfa Romeo 156 GTA
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 156 2.4 mJTD 20v TI
ex:Alfa Romeo 166 2.4 mJTD 20v Sportronic
ex:Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © phpBB Group