It is currently 10 Dec 2018, 01:28

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 05 Feb 2014, 23:53 
Offline
User avatar

Joined: 13 Jul 2008, 19:48
Posts: 177
Car: 147
Location: Bucuresti
Pentru cine vrea sa fie un mic inginer si sa nu mai dea tot bani si bani pentru diagnoze,le poate face singur.Pentru asta avem nevoie de:
-1 cablu OBD si anume ELM327(la care se vor face niste mici modificari daca nu se conecteaza cu ECU-ul masinii)cu cablul aste poti intra la MOTOR,BODY COMPUTER,PARTE ELECTRICA,CLIMA si usi pentru cine vrea si ABS,AIR-BAG se vor folosi niste adaptoare care se achizitioneaza separt.
-1 soft MULTIECUSCAN va dau linkul pentru versiunea 1.7 care este modificat si il poti folosi in totalitate urmati pasi ca vi zice acolo https://mega.co.nz/#!IYBUhC5K!Nfld0izku" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3mBsAg699I
Cu softul complet puteti face foarte multe lucruri : proxy aglinniament,interval service si reprogramare telecomanda,pentru repromarea telemomenzii este nevoie de codul masini,acesta se gaseste un card pe care il primiti la achizitionarea masinii,cine nu are cardul il poate recupera de la o reprezentanta Fiat Alfa Romeo contra cost.

_________________
Alfa 147 TS 16V 105CP.
Una vittoria al giorno con la macchina di tutti i giorni!!!


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 00:13 
Offline
User avatar

Joined: 13 Jul 2008, 19:48
Posts: 177
Car: 147
Location: Bucuresti
Da,ai dreptate atunci se poate asa:
-se face cont pe forumul asta http://garage-automotive.com/showthread.php?tid=619" onclick="window.open(this.href);return false;
-dupa inregistrare se va desca un fisier mic cu datele catre link-ul care l-am pus prima data
Eu am incercat sa o iau pe scurtatura cu voi,dar nu se poate trebuie facut cont.Tot acolo o sa gasiti multe alte soft-uri interesante pentru alfele voastre(ex.Elern pentru mai multe modele).

_________________
Alfa 147 TS 16V 105CP.
Una vittoria al giorno con la macchina di tutti i giorni!!!


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 02:01 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3316
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Link fara inregistrare. Asteptati cele 30 de secunde.
P: alfaforum

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 02:13 
Offline
User avatar

Joined: 01 Jun 2010, 14:34
Posts: 1116
Versiune pentru Mac nu exista?


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 03:35 
Offline

Joined: 17 Apr 2013, 21:45
Posts: 316
Car: 156 8v '02
Location: Timișoara
De Multiecuscan nu. Dar poți face un sacrificiu să-ți pui un Windoze micuț pe Măr :tongue:

_________________
Don't. Cut.


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 09:29 
Offline
User avatar

Joined: 07 May 2009, 19:02
Posts: 1015
Car: Alfa 147 1,6 16v
Location: Galati
C.A.T Quote:
Pentru cine vrea sa fie un mic inginer si sa nu mai dea tot bani si bani pentru diagnoze,le poate face singur.Pentru asta avem nevoie de:
-1 cablu OBD si anume ELM327(la care se vor face niste mici modificari daca nu se conecteaza cu ECU-ul masinii)cu cablul aste poti intra la MOTOR,BODY COMPUTER,PARTE ELECTRICA,CLIMA si usi pentru cine vrea si ABS,AIR-BAG se vor folosi niste adaptoare care se achizitioneaza separt.
-1 soft MULTIECUSCAN va dau linkul pentru versiunea 1.7 care este modificat si il poti folosi in totalitate urmati pasi ca vi zice acolo https://mega.co.nz/#!IYBUhC5K!Nfld0izku" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3mBsAg699I
Cu softul complet puteti face foarte multe lucruri : proxy aglinniament,interval service si reprogramare telecomanda,pentru repromarea telemomenzii este nevoie de codul masini,acesta se gaseste un card pe care il primiti la achizitionarea masinii,cine nu are cardul il poate recupera de la o reprezentanta Fiat Alfa Romeo contra cost.
Dupa ce se instaleaza interfata ELM327 , se deschide programul Multiecu , se merge in setings, se selecteaza interfata cu care se face diagnoza (ELM327) si mai jos se selecteaza port-ul la care se conecteaza. Cum aflati portul: conectati cablul, deschideti device manager din laptop si verificati in sectiunea portcom.Numarul portului care e afisat acolo, va fi nevoie sa-l treceti in momentul in care deschideti setarile programului Multi...si bifati casuta port. Dupa ce ati instalat interfata si conectati cu programul, teoretic veti putea verifica anumiti parametrii (care i-a enumerat C.A.T mai sus). pentru a nu va incurca in multitudinea de optiuni de instrumente ce va vor fi afisate , va trebui sa dati o scanare pt a vedea exact ce versiuni de softuri aveti si ce versiuni de instrumente. Ideea e ca in momentul in care doriti sa verificati "dashboard", nu e de-ajuns sa dati click pe acela si gata, nu, va trebui sa selectati "dashboard" dupa care in dreapta va aparea o fereastra cu o serie de "modele" de instrumente si va trebui sa selectati cel ce se potriveste masinii dvs. In momentul in care selectati modelul corespunzator de soft sau instrumente, abia atunci apasati conect si in momentul acela sunteti efectiv conectat la softul dorit sau instrumentele dorite. Din momentul conectarii teoretic veti putea verifica parametrii, grafice, sterge erori, etc.
P.S. Sper sa fi fost destul de explicit si sa nu se supere C.A.T daca am intervenit in topicul sau.

_________________
Alfa Spider '01
Alfa 159, 1.9jtdm,8v
Ex. Alfa 147, 1.6, 16v


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 09:59 
Offline
User avatar

Joined: 13 Jul 2008, 19:48
Posts: 177
Car: 147
Location: Bucuresti
Nu,nu ai facut foarte bine chiar îți multumesc pentru completare.


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Alfa 147 TS 16V 105CP.
Una vittoria al giorno con la macchina di tutti i giorni!!!


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 10:02 
Offline
User avatar

Joined: 13 Jul 2008, 19:48
Posts: 177
Car: 147
Location: Bucuresti
sneaker Quote:
De Multiecuscan nu. Dar poți face un sacrificiu să-ți pui un Windoze micuț pe Măr :tongue:
Sau un laptop de 2/300 lei poate fi bun de lucrat cu softul.


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Alfa 147 TS 16V 105CP.
Una vittoria al giorno con la macchina di tutti i giorni!!!


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 11:18 
Offline
User avatar

Joined: 13 Jul 2008, 19:48
Posts: 177
Car: 147
Location: Bucuresti
Scuze pentru al 3-lea post consecutiv,dar as vrea sa zic:
-Cine mai doreste sa adauge ceva la acest mic topic este bine venit :peace:
P.S.rog moderatorul daca poate sa fac un post unic din cele 3 ale mele.

_________________
Alfa 147 TS 16V 105CP.
Una vittoria al giorno con la macchina di tutti i giorni!!!


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 12:13 
Offline
User avatar

Joined: 10 Mar 2006, 01:23
Posts: 1393
Location: Vechiul Regat
tomi_alfa Quote:
Link fara inregistrare. Asteptati cele 30 de secunde.
P: alfaforum
Fisierul e criptat!??

_________________
159 2.4 Mjet Nero Oceano


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 12:20 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3316
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Cum nu? Asteptati acele secunde, click pe download 1 si la dezarhivare parola de mai sus.

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 12:33 
Offline
User avatar

Joined: 07 May 2009, 19:02
Posts: 1015
Car: Alfa 147 1,6 16v
Location: Galati
Un alt link aici: http://www.ulozto.net/xw4tUFD/fiatecusc ... -crack-rar" onclick="window.open(this.href);return false;

_________________
Alfa Spider '01
Alfa 159, 1.9jtdm,8v
Ex. Alfa 147, 1.6, 16v


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 12:33 
Offline
User avatar

Joined: 19 Aug 2012, 01:05
Posts: 182
Car: 147 1.6
Location: Cluj/Turda
FiatEcuScan + loader,fara parola, uploadat de mine: FES


Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 12:45 
Offline
User avatar

Joined: 16 Jul 2008, 12:57
Posts: 626
Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
Location: Oradea
Cu acest cablu se poate face treaba?
Cablu Diagnoza KKL (VAG COM 409) modificat pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia. Compatibil Fiatecuscan, Multiecuscan


Attachments:
cablu KKL.JPG
cablu KKL.JPG [ 53.27 KiB | Viewed 6540 times ]

_________________
ALFA 75, 2.0 TS, ASN
CROSSWAGON Q4 (zis si autobuzul scolii) R.I.P.
CROSSWAGON Q4 (BB)
Top
   
PostPosted: 06 Feb 2014, 13:03 
Offline
User avatar

Joined: 07 May 2009, 19:02
Posts: 1015
Car: Alfa 147 1,6 16v
Location: Galati
TwinTwin Quote:
Cu acest cablu se poate face treaba?
Cablu Diagnoza KKL (VAG COM 409) modificat pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia. Compatibil Fiatecuscan, Multiecuscan
Da, e bun. Plus ca ai posibilitatea sa te cnectezi si la calculatorul ABS si Airbag comutand acel buton. Singura modificare este sa intri in setarile programului Fiatecuscan si sa selectezi acolo tipul interfetei.

_________________
Alfa Spider '01
Alfa 159, 1.9jtdm,8v
Ex. Alfa 147, 1.6, 16v


Top
   
PostPosted: 20 Feb 2014, 19:35 
Offline

Joined: 30 Oct 2012, 18:49
Posts: 194
Car: Alfa Romeo 147 ECO
Location: Rm.Valcea
Salutare, am achizitionat un ELM 327, am descarcat softul din link-ul de mai sus dar nu vrea sa se conecteze la ECU, am vazut ca imi apare in Device Manager cu semnul intrebarii, sa fie asta cauza ? Nu imi citeste nici CD-ul cu care a venit cablul insotit si am descarcat de pe "goagal" kit-ul de pe CD.


Attachments:
IMG_20140220_175652.jpg
IMG_20140220_175652.jpg [ 148.56 KiB | Viewed 6450 times ]
IMG_20140220_175718.jpg
IMG_20140220_175718.jpg [ 149.92 KiB | Viewed 6450 times ]
IMG_20140220_175738.jpg
IMG_20140220_175738.jpg [ 137.9 KiB | Viewed 6450 times ]
IMG_20140220_175745.jpg
IMG_20140220_175745.jpg [ 144.86 KiB | Viewed 6450 times ]

_________________
Das auto ? No Grazie !

ex. Fiat Regata Weekend - 1.6ie
ex. Opel Astra F - 1.6
ex. BMW E36 318i
ex. Fiat Seicento - 0.8
NOW: Fiat Seicento - 1.1
NOW: Alfa Romeo 147 - 1.6
Top
   
PostPosted: 20 Feb 2014, 19:38 
Offline
User avatar

Joined: 19 Aug 2012, 01:05
Posts: 182
Car: 147 1.6
Location: Cluj/Turda
Incearca in alt port sau cu alt laptop,se poate sa fie de la el.


Top
   
PostPosted: 20 Feb 2014, 19:56 
Offline
User avatar

Joined: 07 May 2009, 19:02
Posts: 1015
Car: Alfa 147 1,6 16v
Location: Galati
82sas Quote:
C.A.T Quote:
Pentru cine vrea sa fie un mic inginer si sa nu mai dea tot bani si bani pentru diagnoze,le poate face singur.Pentru asta avem nevoie de:
-1 cablu OBD si anume ELM327(la care se vor face niste mici modificari daca nu se conecteaza cu ECU-ul masinii)cu cablul aste poti intra la MOTOR,BODY COMPUTER,PARTE ELECTRICA,CLIMA si usi pentru cine vrea si ABS,AIR-BAG se vor folosi niste adaptoare care se achizitioneaza separt.
-1 soft MULTIECUSCAN va dau linkul pentru versiunea 1.7 care este modificat si il poti folosi in totalitate urmati pasi ca vi zice acolo https://mega.co.nz/#!IYBUhC5K!Nfld0izku" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3mBsAg699I
Cu softul complet puteti face foarte multe lucruri : proxy aglinniament,interval service si reprogramare telecomanda,pentru repromarea telemomenzii este nevoie de codul masini,acesta se gaseste un card pe care il primiti la achizitionarea masinii,cine nu are cardul il poate recupera de la o reprezentanta Fiat Alfa Romeo contra cost.
Dupa ce se instaleaza interfata ELM327 , se deschide programul Multiecu , se merge in setings, se selecteaza interfata cu care se face diagnoza (ELM327) si mai jos se selecteaza port-ul la care se conecteaza. Cum aflati portul: conectati cablul, deschideti device manager din laptop si verificati in sectiunea portcom.Numarul portului care e afisat acolo, va fi nevoie sa-l treceti in momentul in care deschideti setarile programului Multi...si bifati casuta port. Dupa ce ati instalat interfata si conectati cu programul, teoretic veti putea verifica anumiti parametrii (care i-a enumerat C.A.T mai sus). pentru a nu va incurca in multitudinea de optiuni de instrumente ce va vor fi afisate , va trebui sa dati o scanare pt a vedea exact ce versiuni de softuri aveti si ce versiuni de instrumente. Ideea e ca in momentul in care doriti sa verificati "dashboard", nu e de-ajuns sa dati click pe acela si gata, nu, va trebui sa selectati "dashboard" dupa care in dreapta va aparea o fereastra cu o serie de "modele" de instrumente si va trebui sa selectati cel ce se potriveste masinii dvs. In momentul in care selectati modelul corespunzator de soft sau instrumente, abia atunci apasati conect si in momentul acela sunteti efectiv conectat la softul dorit sau instrumentele dorite. Din momentul conectarii teoretic veti putea verifica parametrii, grafice, sterge erori, etc.
P.S. Sper sa fi fost destul de explicit si sa nu se supere C.A.T daca am intervenit in topicul sau.
daca urmezi toti pasii astia, teoretic nu vei mai avea probleme de conectare. Unii s-au plans pe alte forumuri ca de vina au fost laptopurile si ca in momentul in care au schimbat aparatul, s-au putut conecta.

_________________
Alfa Spider '01
Alfa 159, 1.9jtdm,8v
Ex. Alfa 147, 1.6, 16v


Top
   
PostPosted: 20 Feb 2014, 20:06 
Offline

Joined: 30 Oct 2012, 18:49
Posts: 194
Car: Alfa Romeo 147 ECO
Location: Rm.Valcea
Multumesc pentru raspunsuri, am sa incerc maine pe un laptop identic dar cu Windows XP, acuma am incercat pe Windows 7

_________________
Das auto ? No Grazie !

ex. Fiat Regata Weekend - 1.6ie
ex. Opel Astra F - 1.6
ex. BMW E36 318i
ex. Fiat Seicento - 0.8
NOW: Fiat Seicento - 1.1
NOW: Alfa Romeo 147 - 1.6


Top
   
PostPosted: 20 Feb 2014, 20:11 
Offline
User avatar

Joined: 13 Jul 2008, 19:48
Posts: 177
Car: 147
Location: Bucuresti
Are dreptate colegu 83sas,daca nu îți citește CD-ul cu drivere descarca de pe site-ul ELM-ului selectează ce Windows ai după instalare conectează cablul la USB după care ar trebui sa-ti recunoască cablul calculatorul.Intra in device manager la ramura porturi COM si nu mai stiu cum se cheama (nu cum ai facut in foto)vezi ce port iti da acolo si in continuare faci pasii descrisi de 82sas.
P.S Windows 7 am si eu si a mers din prima.Totusi încearcă alte porturi USB de la laptop,eu am un port USB bulit si îmi da eroare orice conectez la portul ăla cu excepția unui mouse altceva nu merge.

Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Alfa 147 TS 16V 105CP.
Una vittoria al giorno con la macchina di tutti i giorni!!!


Top
   
PostPosted: 25 Feb 2014, 09:30 
Offline

Joined: 24 Sep 2009, 08:26
Posts: 70
Car: Alfa Romeo 147 JTD
Location: Ploiesti, Prahova
TwinTwin Quote:
Cu acest cablu se poate face treaba?
Cablu Diagnoza KKL (VAG COM 409) modificat pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia. Compatibil Fiatecuscan, Multiecuscan
unde se poate gasi cablul asta?


Top
   
PostPosted: 25 Feb 2014, 17:47 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3316
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
gisedas Quote:
unde se poate gasi cablul asta?
Una din variante...

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
PostPosted: 25 Feb 2014, 18:35 
Offline

Joined: 30 Oct 2012, 18:49
Posts: 194
Car: Alfa Romeo 147 ECO
Location: Rm.Valcea
Am reusit, va multumesc mult. Proxy Aligniament se face greu ? am vrut sa dau EXECUTE dar mi-a fost frica ca nu se face asa si stric altceva...vreau sa fac mai mult pentru ca nu`mi afiseaza KM in bord..imi arata " ----- "

_________________
Das auto ? No Grazie !

ex. Fiat Regata Weekend - 1.6ie
ex. Opel Astra F - 1.6
ex. BMW E36 318i
ex. Fiat Seicento - 0.8
NOW: Fiat Seicento - 1.1
NOW: Alfa Romeo 147 - 1.6


Top
   
PostPosted: 25 Feb 2014, 19:57 
Offline
User avatar

Joined: 13 Jul 2008, 19:48
Posts: 177
Car: 147
Location: Bucuresti
Nu se strica nimic


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Alfa 147 TS 16V 105CP.
Una vittoria al giorno con la macchina di tutti i giorni!!!


Top
   
PostPosted: 25 Feb 2014, 20:05 
Offline

Joined: 30 Oct 2012, 18:49
Posts: 194
Car: Alfa Romeo 147 ECO
Location: Rm.Valcea
Am inteles, am sa incerc maine, multumesc

_________________
Das auto ? No Grazie !

ex. Fiat Regata Weekend - 1.6ie
ex. Opel Astra F - 1.6
ex. BMW E36 318i
ex. Fiat Seicento - 0.8
NOW: Fiat Seicento - 1.1
NOW: Alfa Romeo 147 - 1.6


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited