Asociatia Alfa Club Romania
https://www.alfaclub.ro/forum/

Cum sa-mi fac singur diagnoaza!
https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=21774
Page 1 of 2

Author:  C.A.T [ 05 Feb 2014, 23:53 ]
Post subject:  Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Pentru cine vrea sa fie un mic inginer si sa nu mai dea tot bani si bani pentru diagnoze,le poate face singur.Pentru asta avem nevoie de:
-1 cablu OBD si anume ELM327(la care se vor face niste mici modificari daca nu se conecteaza cu ECU-ul masinii)cu cablul aste poti intra la MOTOR,BODY COMPUTER,PARTE ELECTRICA,CLIMA si usi pentru cine vrea si ABS,AIR-BAG se vor folosi niste adaptoare care se achizitioneaza separt.
-1 soft MULTIECUSCAN va dau linkul pentru versiunea 1.7 care este modificat si il poti folosi in totalitate urmati pasi ca vi zice acolo https://mega.co.nz/#!IYBUhC5K!Nfld0izku" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3mBsAg699I
Cu softul complet puteti face foarte multe lucruri : proxy aglinniament,interval service si reprogramare telecomanda,pentru repromarea telemomenzii este nevoie de codul masini,acesta se gaseste un card pe care il primiti la achizitionarea masinii,cine nu are cardul il poate recupera de la o reprezentanta Fiat Alfa Romeo contra cost.

Author:  C.A.T [ 06 Feb 2014, 00:13 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Da,ai dreptate atunci se poate asa:
-se face cont pe forumul asta http://garage-automotive.com/showthread.php?tid=619" onclick="window.open(this.href);return false;
-dupa inregistrare se va desca un fisier mic cu datele catre link-ul care l-am pus prima data
Eu am incercat sa o iau pe scurtatura cu voi,dar nu se poate trebuie facut cont.Tot acolo o sa gasiti multe alte soft-uri interesante pentru alfele voastre(ex.Elern pentru mai multe modele).

Author:  tomi_alfa [ 06 Feb 2014, 02:01 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Link fara inregistrare. Asteptati cele 30 de secunde.
P: alfaforum

Author:  tudyniuz [ 06 Feb 2014, 02:13 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Versiune pentru Mac nu exista?

Author:  sneaker [ 06 Feb 2014, 03:35 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

De Multiecuscan nu. Dar poți face un sacrificiu să-ți pui un Windoze micuț pe Măr :tongue:

Author:  82sas [ 06 Feb 2014, 09:29 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

C.A.T Quote:
Pentru cine vrea sa fie un mic inginer si sa nu mai dea tot bani si bani pentru diagnoze,le poate face singur.Pentru asta avem nevoie de:
-1 cablu OBD si anume ELM327(la care se vor face niste mici modificari daca nu se conecteaza cu ECU-ul masinii)cu cablul aste poti intra la MOTOR,BODY COMPUTER,PARTE ELECTRICA,CLIMA si usi pentru cine vrea si ABS,AIR-BAG se vor folosi niste adaptoare care se achizitioneaza separt.
-1 soft MULTIECUSCAN va dau linkul pentru versiunea 1.7 care este modificat si il poti folosi in totalitate urmati pasi ca vi zice acolo https://mega.co.nz/#!IYBUhC5K!Nfld0izku" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3mBsAg699I
Cu softul complet puteti face foarte multe lucruri : proxy aglinniament,interval service si reprogramare telecomanda,pentru repromarea telemomenzii este nevoie de codul masini,acesta se gaseste un card pe care il primiti la achizitionarea masinii,cine nu are cardul il poate recupera de la o reprezentanta Fiat Alfa Romeo contra cost.
Dupa ce se instaleaza interfata ELM327 , se deschide programul Multiecu , se merge in setings, se selecteaza interfata cu care se face diagnoza (ELM327) si mai jos se selecteaza port-ul la care se conecteaza. Cum aflati portul: conectati cablul, deschideti device manager din laptop si verificati in sectiunea portcom.Numarul portului care e afisat acolo, va fi nevoie sa-l treceti in momentul in care deschideti setarile programului Multi...si bifati casuta port. Dupa ce ati instalat interfata si conectati cu programul, teoretic veti putea verifica anumiti parametrii (care i-a enumerat C.A.T mai sus). pentru a nu va incurca in multitudinea de optiuni de instrumente ce va vor fi afisate , va trebui sa dati o scanare pt a vedea exact ce versiuni de softuri aveti si ce versiuni de instrumente. Ideea e ca in momentul in care doriti sa verificati "dashboard", nu e de-ajuns sa dati click pe acela si gata, nu, va trebui sa selectati "dashboard" dupa care in dreapta va aparea o fereastra cu o serie de "modele" de instrumente si va trebui sa selectati cel ce se potriveste masinii dvs. In momentul in care selectati modelul corespunzator de soft sau instrumente, abia atunci apasati conect si in momentul acela sunteti efectiv conectat la softul dorit sau instrumentele dorite. Din momentul conectarii teoretic veti putea verifica parametrii, grafice, sterge erori, etc.
P.S. Sper sa fi fost destul de explicit si sa nu se supere C.A.T daca am intervenit in topicul sau.

Author:  C.A.T [ 06 Feb 2014, 09:59 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Nu,nu ai facut foarte bine chiar îți multumesc pentru completare.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Author:  C.A.T [ 06 Feb 2014, 10:02 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

sneaker Quote:
De Multiecuscan nu. Dar poți face un sacrificiu să-ți pui un Windoze micuț pe Măr :tongue:
Sau un laptop de 2/300 lei poate fi bun de lucrat cu softul.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Author:  C.A.T [ 06 Feb 2014, 11:18 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Scuze pentru al 3-lea post consecutiv,dar as vrea sa zic:
-Cine mai doreste sa adauge ceva la acest mic topic este bine venit :peace:
P.S.rog moderatorul daca poate sa fac un post unic din cele 3 ale mele.

Author:  georgecristian [ 06 Feb 2014, 12:13 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

tomi_alfa Quote:
Link fara inregistrare. Asteptati cele 30 de secunde.
P: alfaforum
Fisierul e criptat!??

Author:  tomi_alfa [ 06 Feb 2014, 12:20 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Cum nu? Asteptati acele secunde, click pe download 1 si la dezarhivare parola de mai sus.

Author:  82sas [ 06 Feb 2014, 12:33 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Un alt link aici: http://www.ulozto.net/xw4tUFD/fiatecusc ... -crack-rar" onclick="window.open(this.href);return false;

Author:  Virgil [ 06 Feb 2014, 12:33 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

FiatEcuScan + loader,fara parola, uploadat de mine: FES

Author:  TwinTwin [ 06 Feb 2014, 12:45 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Cu acest cablu se poate face treaba?
Cablu Diagnoza KKL (VAG COM 409) modificat pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia. Compatibil Fiatecuscan, Multiecuscan

Attachments:
cablu KKL.JPG
cablu KKL.JPG [ 53.27 KiB | Viewed 7623 times ]

Author:  82sas [ 06 Feb 2014, 13:03 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

TwinTwin Quote:
Cu acest cablu se poate face treaba?
Cablu Diagnoza KKL (VAG COM 409) modificat pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia. Compatibil Fiatecuscan, Multiecuscan
Da, e bun. Plus ca ai posibilitatea sa te cnectezi si la calculatorul ABS si Airbag comutand acel buton. Singura modificare este sa intri in setarile programului Fiatecuscan si sa selectezi acolo tipul interfetei.

Author:  trafycante [ 20 Feb 2014, 19:35 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Salutare, am achizitionat un ELM 327, am descarcat softul din link-ul de mai sus dar nu vrea sa se conecteze la ECU, am vazut ca imi apare in Device Manager cu semnul intrebarii, sa fie asta cauza ? Nu imi citeste nici CD-ul cu care a venit cablul insotit si am descarcat de pe "goagal" kit-ul de pe CD.

Attachments:
IMG_20140220_175652.jpg
IMG_20140220_175652.jpg [ 148.56 KiB | Viewed 7533 times ]
IMG_20140220_175718.jpg
IMG_20140220_175718.jpg [ 149.92 KiB | Viewed 7533 times ]
IMG_20140220_175738.jpg
IMG_20140220_175738.jpg [ 137.9 KiB | Viewed 7533 times ]
IMG_20140220_175745.jpg
IMG_20140220_175745.jpg [ 144.86 KiB | Viewed 7533 times ]

Author:  Virgil [ 20 Feb 2014, 19:38 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Incearca in alt port sau cu alt laptop,se poate sa fie de la el.

Author:  82sas [ 20 Feb 2014, 19:56 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

82sas Quote:
C.A.T Quote:
Pentru cine vrea sa fie un mic inginer si sa nu mai dea tot bani si bani pentru diagnoze,le poate face singur.Pentru asta avem nevoie de:
-1 cablu OBD si anume ELM327(la care se vor face niste mici modificari daca nu se conecteaza cu ECU-ul masinii)cu cablul aste poti intra la MOTOR,BODY COMPUTER,PARTE ELECTRICA,CLIMA si usi pentru cine vrea si ABS,AIR-BAG se vor folosi niste adaptoare care se achizitioneaza separt.
-1 soft MULTIECUSCAN va dau linkul pentru versiunea 1.7 care este modificat si il poti folosi in totalitate urmati pasi ca vi zice acolo https://mega.co.nz/#!IYBUhC5K!Nfld0izku" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3mBsAg699I
Cu softul complet puteti face foarte multe lucruri : proxy aglinniament,interval service si reprogramare telecomanda,pentru repromarea telemomenzii este nevoie de codul masini,acesta se gaseste un card pe care il primiti la achizitionarea masinii,cine nu are cardul il poate recupera de la o reprezentanta Fiat Alfa Romeo contra cost.
Dupa ce se instaleaza interfata ELM327 , se deschide programul Multiecu , se merge in setings, se selecteaza interfata cu care se face diagnoza (ELM327) si mai jos se selecteaza port-ul la care se conecteaza. Cum aflati portul: conectati cablul, deschideti device manager din laptop si verificati in sectiunea portcom.Numarul portului care e afisat acolo, va fi nevoie sa-l treceti in momentul in care deschideti setarile programului Multi...si bifati casuta port. Dupa ce ati instalat interfata si conectati cu programul, teoretic veti putea verifica anumiti parametrii (care i-a enumerat C.A.T mai sus). pentru a nu va incurca in multitudinea de optiuni de instrumente ce va vor fi afisate , va trebui sa dati o scanare pt a vedea exact ce versiuni de softuri aveti si ce versiuni de instrumente. Ideea e ca in momentul in care doriti sa verificati "dashboard", nu e de-ajuns sa dati click pe acela si gata, nu, va trebui sa selectati "dashboard" dupa care in dreapta va aparea o fereastra cu o serie de "modele" de instrumente si va trebui sa selectati cel ce se potriveste masinii dvs. In momentul in care selectati modelul corespunzator de soft sau instrumente, abia atunci apasati conect si in momentul acela sunteti efectiv conectat la softul dorit sau instrumentele dorite. Din momentul conectarii teoretic veti putea verifica parametrii, grafice, sterge erori, etc.
P.S. Sper sa fi fost destul de explicit si sa nu se supere C.A.T daca am intervenit in topicul sau.
daca urmezi toti pasii astia, teoretic nu vei mai avea probleme de conectare. Unii s-au plans pe alte forumuri ca de vina au fost laptopurile si ca in momentul in care au schimbat aparatul, s-au putut conecta.

Author:  trafycante [ 20 Feb 2014, 20:06 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Multumesc pentru raspunsuri, am sa incerc maine pe un laptop identic dar cu Windows XP, acuma am incercat pe Windows 7

Author:  C.A.T [ 20 Feb 2014, 20:11 ]
Post subject:  Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Are dreptate colegu 83sas,daca nu îți citește CD-ul cu drivere descarca de pe site-ul ELM-ului selectează ce Windows ai după instalare conectează cablul la USB după care ar trebui sa-ti recunoască cablul calculatorul.Intra in device manager la ramura porturi COM si nu mai stiu cum se cheama (nu cum ai facut in foto)vezi ce port iti da acolo si in continuare faci pasii descrisi de 82sas.
P.S Windows 7 am si eu si a mers din prima.Totusi încearcă alte porturi USB de la laptop,eu am un port USB bulit si îmi da eroare orice conectez la portul ăla cu excepția unui mouse altceva nu merge.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Author:  gisedas [ 25 Feb 2014, 09:30 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

TwinTwin Quote:
Cu acest cablu se poate face treaba?
Cablu Diagnoza KKL (VAG COM 409) modificat pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia. Compatibil Fiatecuscan, Multiecuscan
unde se poate gasi cablul asta?

Author:  tomi_alfa [ 25 Feb 2014, 17:47 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

gisedas Quote:
unde se poate gasi cablul asta?
Una din variante...

Author:  trafycante [ 25 Feb 2014, 18:35 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Am reusit, va multumesc mult. Proxy Aligniament se face greu ? am vrut sa dau EXECUTE dar mi-a fost frica ca nu se face asa si stric altceva...vreau sa fac mai mult pentru ca nu`mi afiseaza KM in bord..imi arata " ----- "

Author:  C.A.T [ 25 Feb 2014, 19:57 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Nu se strica nimic


Sent from my iPhone using Tapatalk

Author:  trafycante [ 25 Feb 2014, 20:05 ]
Post subject:  Re: Cum sa-mi fac singur diagnoaza!

Am inteles, am sa incerc maine, multumesc

Page 1 of 2 All times are UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/