It is currently 18 Oct 2018, 06:31

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 09 Aug 2016, 19:55 
Offline
User avatar

Joined: 20 Mar 2009, 05:04
Posts: 295
Car: Alfa 147 JTD
Location: Timisoara <=> Hunedoara
Hello,

Vroiam sa impart cu voi posibilitățile de a afla codul la nav connect la 147.
Din ce am cautat sunt 3 posibilitati:

1. Mergi la reprezentanta și ti-l pot da. (Am sunat la cei din Timișoara și ziceau ca mi-l pot da pt suma de 350 de roni plus 50 montat si demontat navigatie, dar nu sunt sigur ca tipul știa ce zice pt ca majoritatea de forumul de Alfaowner susțineau ca ai nevoie de VIN-ul mașini de pe care provine navigația si i-am spus tipului ca nu-l am)

2. Mergi la un tip care decodeaza radio-uri de masina, pana acuma am gasit doi unul in timisoara(dar zicea ca nu a mai facut si daca reuseste vrea 100 Euro) si inca unul in Belgrad care vroia 40 Euro.

Din multe searchuri pe google am aflat de ce ai nevoie ca sa decodezi connect nav prin a 2 varianta:
a. Programator pt a citi memoria flash din navigatie (sunt 2 chipuri de memorie Flash Intel TE28F320)
b. Martech care este ceva soft pe multi bani care citeste codul din dumpul flashului citit (http://shop.martech.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;).

Asta ii unul din cele 2 cipuri care trebuiesc dezlipite și citite și lipite la loc, distanta intre pini este de 0.5mm incluzând pinul.
Attachment:
File comment: TE28F320
IMG_0653.JPG
IMG_0653.JPG [ 342.28 KiB | Viewed 835 times ]
3. Incerci toate variantele, sunt 10000 si partea buna este ca nu ai limitare de încercări ca și la alte navigații.

Eu am ales varianta a 3, pt ca varianta 1 nu cred ca merge fara VIN-ul masini de pe care provine, iar pretul cerut in timisoara de 100Euro mi sa parea mare si sa merg in serbia pierdeam un weekend si tot ajungeam la 100Euro cu drum.
Cum aveam un BodyComputer care statea degeaba pe acasa am zis sa vad daca pot automatiza putin treaba cu încercatul codului și a ieșit asta :

https://www.youtube.com/watch?v=p8uf80RZncY" onclick="window.open(this.href);return false;

Sper sa ajute și pe alți sa nu mai caute informațiile astea.


Top
   
PostPosted: 09 Aug 2016, 22:38 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3296
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Intreb si eu: Care ar fi motivul sa folosesti o navigatie veche si sa te chinuiesti cu ea, ca sigur nu are performanta, atunci cand sunt atatea posibilitati cu softuri de pe telefonul mobil (Google Maps si altele)? :scratch:

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
PostPosted: 10 Aug 2016, 02:08 
Offline
User avatar

Joined: 20 Mar 2009, 05:04
Posts: 295
Car: Alfa 147 JTD
Location: Timisoara <=> Hunedoara
Nu cred ca am zis ca ii utila ca si navigatie sau ca telefon, tehnologic ii mult depasita
(orice navigatie de masina daca o compari cu google maps ii depasita chiar si la masinile noi, singurele care mi se par ok sunt Carplay si Android Auto, care nu sunt navigatii ci extensii a telefonului)
Eu am luat-o pt ca aveam inainte nav connectul monochrome si s-a stricat display-ul, si argumentul meu este ca arata mult mai bine in masina decat alternativele aftermarket.
Si am zis sa documentez ce am gasit poate mai sunt oameni in aceasi situatie.
Attachment:
orig.jpg
orig.jpg [ 69.76 KiB | Viewed 796 times ]
P.S. poza din mijloc ii defapt o tableta integrata destul de reusit as zice in bord dar necesita un efort destul de mare (cel putin asa cred).


Top
   
PostPosted: 19 Aug 2016, 10:18 
Offline
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 21:46
Posts: 295
Car: Alfa romeo 147
Location: Campina
Sunt de acord ca arata mai mine navigatia masinii decat una aftermarket :D.
Pentru tableta am vazut pe net mai multe feluri de conexiuni dar eu ma gandesc la doua variante.Prima este cea mai simpla.A doua cu Head Unit-ul e peste mana, trebuie sa pitesti Head-ul pe undeva :)) sa le pornesti pe amandoua ...
Sunt doua variante relativ simple.
Eu ma gandesc sa o pun pe prima in aplicatie.
Cu tableta e misto ca poti sa pui ce vrei pe ea... Image

Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk

_________________
--------------------------------------------------------------
Mai multe avioane sub apa decat submarine pe cer..
--------------------------------------------------------------


Top
   
PostPosted: 20 Aug 2016, 11:22 
Offline
User avatar

Joined: 20 Mar 2009, 05:04
Posts: 295
Car: Alfa 147 JTD
Location: Timisoara <=> Hunedoara
Eu ma gandeam sa leg raspberry-ul de display-ul navigatiei(are rezolutie mica dar pt ce am nevoie ii suficient) dar n-am mai apucat ca s-a inundat masina si a trebuit sa scot to din ea afara :(, si acuma proritatea ii sa o montez la loc.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited