It is currently 27 May 2020, 04:44

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 92 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 21 May 2010, 13:25 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Revin cu o alta problema de ordin tehnic:

Image

Aveti vrei idee cum sa implementez solutia de mai sus in situatia din poza? Pinul 7 e lipit direct pe placa, iar solutia de mai sus ar presupune sa intrerup conexiunea intre k-line si pinul 7, dupa care sa pun intrerupatorul.

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 21 May 2010, 13:32 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 13:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
Dany Quote:
Revin cu o alta problema de ordin tehnic:

Image

Aveti vrei idee cum sa implementez solutia de mai sus in situatia din poza? Pinul 7 e lipit direct pe placa, iar solutia de mai sus ar presupune sa intrerup conexiunea intre k-line si pinul 7, dupa care sa pun intrerupatorul.
Intoarce-o pe partea cealalta si ai sa vezi vreo 6 (daca nu ma insel) conectori (starpuri) care se unesc cu placa pe care sunt lipiti pini de mufa OBD II.
Acolo trebuie sa tai conexiunea nu acolo, unde spui tu.
Fa o poza cu ea pe partea cealalta si posteaz-o.


Top
   
PostPosted: 21 May 2010, 13:37 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Intre timp am verificat conexiunile cu un ohmmetru si am identificat pinul. Merci

Image

PS: @matty nu e nevoie sa dai quote daca mesajul la care raspunzi e cel precedent, pentru ca se incarca pagina de informatii inutile
PPS: nu stiu cat de clara e poza la marimea actuala insa daca e nevoie pot pune ceva mai clar

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 21 May 2010, 13:52 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 13:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
Da acolo este.


Top
   
PostPosted: 21 May 2010, 15:18 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Pentru cine mai e interesat de lucrare am mai pus cateva poze intr-un slide show (nu neaparat in ordinea cronologica)

Maine verific cum merge!

LE: plus schema:
Image

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 26 May 2010, 11:13 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Abia azi am avut timp sa verific cablul plus softul, si a mers perfect din prima. Nu am facut decat sa sterg o eroare de airbag, insa sunt convins ca o sa mearga si cu restu.

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 10 Jun 2010, 09:42 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Revin cu o alta problema de ordin tehnic:

Aseara dupa ce m-am conectat la ECU airbag la un 1.8 TS SW '00, incercand sa citesc erorile inregistrate am primit o eroare (mai de graba crash) cu detaliile urmatoare:
Quote:
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.IndexOutOfRangeException: Index was outside the bounds of the array.
at . ??()
at . (Object , EventArgs )
at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3603 (GDR.050727-3600)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
FiatECUScan2
Assembly Version: 2.1.0.0
Win32 Version: 2.1.0.0
CodeBase: file:///C:/1.%20Work/Fiat%20Ecu%20Scan/FiatECUScan2.exe
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Data
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_32/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3082 (QFE.050727-3000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Management
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Management/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Management.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this application or computer (machine.config) must have the jitDebugging value set in the system.windows.forms section. The application must also be compiled with debugging enabled.

For example:
<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception will be sent to the JIT debugger registered on the computer rather than be handled by this dialog box.
Din pacate nu mi-a dat prin gand sa fac si un print-screen, dupa aparitie aveam ca optiuni Continue and Quit. Nu a mers de nicio culoare.
Am verificat cablul si softul pe masina mea si s-a conectat si citit erorile airbag fara probleme. La masina in cauza ABS-ul si motorul puteau fi citite iarasi fara probleme. Am avut la dispozitie un alt ECU de airbag, l-am schimbat pe cel vechi dar aceeasi buba.

Totusi am impresia ca ar fi o eroare de hardware, din cauza ca la orice tip de airbag ECU (fia acelasi model de masina fie altele) initial se conecta fara sa imi zica "Wrong ISO code", dupa care incercad sa citesc erorile primeam iarasi eroarea de mai sus. Insa, chiar daca nu puteam citi erorile inregistrate, puteam citi parametrii!
Are cineva vreo idee?

LE: tocmai am gasit un raspuns pe forumul Fiat ECU scan si aparent e un bug de software

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 10 Jun 2010, 21:23 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Revin cu o precizare: bug-ul de mai sus aparent a fost rezolvat in ultimul release (i.e. 2.2.1). Am verificat varianta freeware pe aceeasi masina si de data asta a citit fara probleme erorile.

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 16 Jul 2010, 16:12 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Revin cu o intrebare: solutia pentru mufele OBD2 (respectiv cea din poza) se aplica similar si la interfetele ELM327 Linia K e conectata tot la pinul 7?
Image

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 19 Jul 2010, 08:29 
Offline
User avatar

Joined: 23 Mar 2008, 22:24
Posts: 1697
Location: Iasi
NU.
ELM327 nu poate citi decat computerul motor.

_________________
Alfa 156 SW 1,9 JTD 16V


Top
   
PostPosted: 19 Jul 2010, 16:58 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 13:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
@Dany
Poti sa faci chestia respectiva si la ELM327 cu o singur amendament si anume ca nu mai este nevoie sa faci acel multiplexor din swich daca vrei.
Adica poti sa uneste pur si simplu pini 1,7 si 9.
dar in acest caz s-ar putea sa ai probleme cu interfata daca o folosesti si pentru alte masini OBD II, mai precis la BMW care foloseste pini 1 si 7 si 8 pe K-line.
ELM327 functioneaza la fel de bine pe ABS ( mai putin 5.3) si nu functioneaza sub nici un fel pe AIRBAG-ul pe k-line.
Pe Airbag functioneaza doar pe TRW pe CAN.
Intra pe http://www.fiatecuscan.net" onclick="window.open(this.href);return false; si ai sa vezi acolo pe ce ECU-uri functioneaza si pe care nu.
@marian
Incearca sa nu faci afirmatii fara sa testezi inainte - nu o lua ca un repros.
Daca nu ma crezi iti pot demonstara.
Bafta


Top
   
PostPosted: 19 Jul 2010, 20:58 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Merci Dragos. Momentan am un VagCom 409.1 la dispozitie si nu ma interesa ELM327 decat pentru resetarea intervalului de service la 147.

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 19 Jul 2010, 21:52 
Offline
User avatar

Joined: 23 Mar 2008, 22:24
Posts: 1697
Location: Iasi
scuze matty, e adevarat nu am incercat dar stiu pe cineva care mi-a spus ca el a incercat si nu merge. daca am gresit imi fac mea culpa!

_________________
Alfa 156 SW 1,9 JTD 16V


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2010, 05:58 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 13:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
@Dany
Tu ai pus o intrebare, iar eu ti-am raspuns.
@marian
Nu trebuie sa te scuzi marian, si sti de ce?
Pentru ca nu ai auzit prost. Insa persoana cara a facut afirmatia mai mult ca sigur avea o interfata ELM327 v1.2
Am avut si eu una si intradevar nu functiona decat pe ECU motor.
Insa de la versiunea 1.3 ELM327 functioneaza pe apropae toate sistemele.
Iar versiunea 1.4 este si mai rapida insa FES nu este scris inca pentru a functiona pe AirBag.
Le gasesti pe http://www.fiatecuscan.net" onclick="window.open(this.href);return false; si le-am postat si eu in topicul Fiatecuscan 2.3.1
viewtopic.php?f=11&t=14222" onclick="window.open(this.href);return false;
Bafta


Top
   
PostPosted: 01 Oct 2010, 19:22 
Offline
User avatar

Joined: 20 Mar 2009, 05:04
Posts: 302
Car: Alfa 147 JTD
Location: Timisoara <=> Hunedoara
Pt cine vrea sa incerce Fiat Ecu Scan 2.4.1. La testat cu alfa 147 si a mers.
http://dl.fisier.ro/files/b1j7k4cml4br7ko/Fes.rar.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Top
   
PostPosted: 01 Oct 2010, 19:36 
Offline
User avatar

Joined: 19 May 2008, 23:49
Posts: 7173
Car: 156GTA/Giulia Veloce
Location: Bucuresti
radu_gostian Quote:
Pt cine vrea sa incerce Fiat Ecu Scan 2.4.1. La testat cu alfa 147 si a mers.
http://dl.fisier.ro/files/b1j7k4cml4br7ko/Fes.rar.html" onclick="window.open(this.href);return false;

testat pe 147 1.9 16v/156 2.4 20v si e ok.

_________________
Service/Diagnoza/Piese
contact: 0756044202

------------------------------
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Spider 2.4 JTDm 20v
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
ex:Alfa Romeo Giulia 2.0 AT Veloce
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v TI
ex:Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v TI
ex:Alfa Romeo 156 2.4 mJTD 20v TI
ex:Alfa Romeo 166 2.4 mJTD 20v Sportronic
ex:Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v


Top
   
PostPosted: 02 Oct 2010, 17:27 
Offline

Joined: 25 Sep 2008, 13:24
Posts: 185
Location: BUCURESTI
Am rugat un amic sa-l testeze ca eu nu am posibilitatea (fiindca il am cu licenta) si imi spunea ca nu poti afisa mai mult de 4 parametrii si nici nu dureaza mai mult de 20 minute. In rest a putut face cateva chestii ca la cel cu licenta.
In schimb afiseaza 4 grafice ( ca la cel inregistrat).
Eu zic ca si asa se poate folosit in lipsa de ceva mai bun, dar nu e la fel de bine crackuit ca 2.3.1
Bafta


Top
   
PostPosted: 06 Oct 2010, 22:51 
Offline
User avatar

Joined: 20 Mar 2009, 05:04
Posts: 302
Car: Alfa 147 JTD
Location: Timisoara <=> Hunedoara
Daca vrea cineva sa incerce daca merge Fiat Ecu Scan 2.5, eu momentan nu am laptop sa incerc.
http://www.filehost.ro/1484548/FES2_5_rar" onclick="window.open(this.href);return false;
sau de aici
http://www.megaupload.com/?d=FWLXA8DN" onclick="window.open(this.href);return false;


Top
   
PostPosted: 07 Oct 2010, 07:51 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
E varianta freeware sau full?

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 07 Oct 2010, 09:22 
Offline
User avatar

Joined: 20 Mar 2009, 05:04
Posts: 302
Car: Alfa 147 JTD
Location: Timisoara <=> Hunedoara
Ar avea sens sa postez versiunea free ? Ghici care ii. ;)


Top
   
PostPosted: 07 Oct 2010, 14:54 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Pai evident nu ar avea sens, dar chestia asta aparent nu e evidenta pentru toata lumea.

LE: merci de upload

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 06 Mar 2011, 09:35 
Offline

Joined: 20 Oct 2008, 23:40
Posts: 14
Location: Timisoara
Salutare,

Ce ziceti de asta ? e Ok ?

http://www.okazii.ro/catalog/52963696/i ... ml#galerie" onclick="window.open(this.href);return false;

Mersii,


Top
   
PostPosted: 09 Mar 2011, 11:00 
Offline
User avatar

Joined: 10 Nov 2006, 12:44
Posts: 1212
Car: '04 147 1,6 TI
Location: Villach
Da e ok, insa cu modificarile de rigoare (vezi paginile precedente).

_________________
ex. Alfa 156 1.8 TS
ex. Alfa 147 1.9 JTD
ex. Alfa Spider 3.0 V6
Alfa 147 1.6 TI


Top
   
PostPosted: 09 Mar 2011, 12:43 
Offline
User avatar

Joined: 19 May 2008, 23:49
Posts: 7173
Car: 156GTA/Giulia Veloce
Location: Bucuresti
modificarile sunt necesare pentru partea de airbag/abs. pentru motor se poate lucra cu ea asa cum e.

_________________
Service/Diagnoza/Piese
contact: 0756044202

------------------------------
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Spider 2.4 JTDm 20v
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
ex:Alfa Romeo Giulia 2.0 AT Veloce
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v TI
ex:Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v TI
ex:Alfa Romeo 156 2.4 mJTD 20v TI
ex:Alfa Romeo 166 2.4 mJTD 20v Sportronic
ex:Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v


Top
   
PostPosted: 03 May 2011, 17:17 
Offline
User avatar

Joined: 23 Mar 2008, 22:24
Posts: 1697
Location: Iasi
ma poate ajuta si pe mine cineva cu o versiune mai noua da FES?? pe PM va rog ;)

_________________
Alfa 156 SW 1,9 JTD 16V


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 92 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited