It is currently 14 Nov 2019, 23:09

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problema alfa 156
PostPosted: 27 Aug 2019, 21:23 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Salut ! Vin și eu cu o problema la a mea alfa 156 1.9 jtd 140 cp , cam de o săptămână parca nu mai trage că înainte , și face o chestie ciudată când o calc până la podea , se tureaza foarte rapid până în 3500 de ture și sta acolo până urca puțin viteza ,accelerează puțin mai lent , apoi cresc turațiile destul de normal , am verificat furtunele de la vacum . Aveți idee ce ar putea fii?

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 27 Aug 2019, 21:55 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3488
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
La cum descrii, patineaza ambreiajul. Pregateste-te...

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 27 Aug 2019, 21:56 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
M-am gândit și eu la asta , și la plecatul de pe loc nu pleacă lin ...se simte ceva .
Totuși nu înțeleg de ce sta la 3500 până ajunge la o viteza mai mare , are vreun sistem de protecție , sau ceva ?


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 27 Aug 2019, 22:47 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3488
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Pentru ca dureaza pana se sincronizeaza cat de cat motorul cu cutia. Vezi sa nu fie doar niste ulei prin zona si de aici sa porneasca totul.

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 17 Oct 2019, 00:56 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Ambreiajul era terminat , era la nituri , și volanta bătea , a fost schimbat tot împreună cu uleiul la cutie , la cat era de terminat ( din ce a zis mecanicul) mergea chiar decent . Aștept weekendul sa o probez cum trebuie .

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 17:37 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Revin cu o noua problema din păcate , am schimbat kitul de ambreiaj și volanta , totul bine și frumos vreo 500 km , până a picat altceva ,mă întorceam spre casa într-o seară , intru pe o stradă din Timișoara dau a2a , și se oprește motorul , eroare vdc in bord plus martorul cu mașina și lacat , de atunci mașină nu a mai vrut să pornească , învârte bine dar nu vrea să pornească . Mă gândeam că poate nu mai citește cheia . Cu eroarea vdc ar trebui sa pornească ?ImageImage

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 17:49 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3488
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Nu stiu sigur, dar parca o cauza era bateria slaba sau un contact imperfect, in special o masa importanta, mai ales ca au fost demontate la inlocuirea ambreiajului (firele de la electromotor). Faptul ca nu porneste poate fi si de la senzorul vibrochenului care nu totdeauna aprinde MCSF in bord. Senzorul pe sub electromotor pe acolo.

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 18:22 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Am verificat acum și am găsit asta atârnând , are legătură ?Image

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 18:29 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3488
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Nu stiu ce e, dar pare rupta, deci clar nu e in regula ceva.

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 18:31 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Pare să fie legată de firele ce merg la filtru de motorina , nu-mi dau seama de unde a ieșit ...

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 18:54 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Fabian Quote:
Pare să fie legată de firele ce merg la filtru de motorina , nu-mi dau seama de unde a ieșit ...

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk
Se pare că chiar are legătură cu filtrul , are cineva idee unde ar venii montat ?Image

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 19:38 
Offline

Joined: 11 May 2010, 21:02
Posts: 88
Car: alfa 156
Location: Focsani
Fabian Quote:
Fabian Quote:
Pare să fie legată de firele ce merg la filtru de motorina , nu-mi dau seama de unde a ieșit ...

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk
Se pare că chiar are legătură cu filtrul , are cineva idee unde ar venii montat ?Image

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk
Ala e senzor de apa in motorina, se monteaza pe filtrul de motorina. La partea de jos a filtrului are un dop de plastic, se desfileteaza si se monteaza senzorul. Nu-l strange tara ca e cam fragil si plesneste.


Last edited by crash on 25 Oct 2019, 20:02, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 19:59 
Offline

Joined: 11 May 2010, 21:02
Posts: 88
Car: alfa 156
Location: Focsani
crash Quote:
Fabian Quote:
Fabian Quote:
Pare să fie legată de firele ce merg la filtru de motorina , nu-mi dau seama de unde a ieșit ...

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk
Se pare că chiar are legătură cu filtrul , are cineva idee unde ar venii montat ?Image

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk
Ala e senzor de apa in motorina, se monteaza pe filtrul de motorina. La partea de jos a filtrului are un dop de plastic, se desfileteaza si se monteaza senzorul. Nu-l strange tara ca e cam fragil si plesneste.


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 25 Oct 2019, 20:24 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Ok atunci nu cred că e el de vina că nu mai pornește , nu a fost conectat de foarte mult timp , când am schimbat filtrul nu era infiletat in filtru vechi .

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 26 Oct 2019, 11:21 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
A fost pus testerul pe ea , și băiatul mia zis că sistemele nu comunica cu ecu , sa incerc sa verific siguranțe și relee de la ecu , are cineva idee care sunt , am căutat diagrama cu siguranțele dar nu e niciuna de la ecu .

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 26 Oct 2019, 12:56 
Offline
User avatar

Joined: 13 May 2006, 10:56
Posts: 1801
Location: Bucuresti
Ai nevoie de "kit pornire". Ecu motor, cheie, Imobilizator.

_________________
Alfa GT, 2.0 JTS, 166 CP
ex Alfa 156 SW 1,9 JTD 110 CP
ex Alfa 147, 1.6 TS, 105 CP


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 26 Oct 2019, 12:57 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Sa rezolvat , am scos toate releele din cutia de la motor, curațate ,puse la loc

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 26 Oct 2019, 17:43 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Întrebare , regele roșii din poza sunt dotate același model ? Scrie același lucru pe ele , si cele negre la fel , as vrea sa le schimb pe toate.Image

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 27 Oct 2019, 17:06 
Offline

Joined: 17 Apr 2012, 18:15
Posts: 218
Car: 159 1.9jtdm
Location: IASI
Releele sunt in functie de aperaj (A) adica cifrele inaine de el. Desigur sa aiba acelasi numar de conectori.
Unul din acele relee este pentru calculator, 2 parca pentru ventilator radiator racire. Ma refer la cele negre.
La tine problema era la locasul unde intra releul. Inutil chimbarea lor. Acolo ajunge foarte usor acid de la baterie si plasticul se macina, deci contacte imperfecte.


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 27 Oct 2019, 22:24 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3488
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Un alt defect ar putea fi mufele in care intra releele. Ele stau in suporti de plastic si se mai rup si cand impingi releul, poti impinge firul in jos de fapt. Am intalnit si problema asta. Daca un releu e defect il poti verifica vizual la interior sa nu fie topit ceva (il desfaci cu grija) sau pur si simplu sa-l pui sa lucreze. De obicei tacane cand este activat.

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 27 Oct 2019, 22:30 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Pentru moment sa rezolvat , partea cu contactele este in stare buna inca nu e rupt plasticul , am smirgluit puțin contactele la relee și curățat cu spray de contacte , iar partea de jos am inundato cu spray de contacte , după care am suflat până s-a uscat cu aer comprimat , totul arata destul de clean. De reținut pentru mine când fac revizia sa curat și în cutia de relee .

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 03 Nov 2019, 00:52 
Offline
User avatar

Joined: 19 Dec 2018, 18:57
Posts: 27
Car: Alfa Romeo 156
Location: Timisoara
Va salut , revin cu o problema veche , cum a venit puțin frigur , și ploile , mi se întâmplă din când în când ( de obicei când plouă ) , in mers mi se aprinde martorul check engine , eroarea motoare sistem failure și îmi taie din putere , am diagnosticați anul trecut , era eroare pe senzorul de supraalimentare , l-am schimbat în primăvara , nu am mai avut probleme până acum , cum a revenit sezonul , a revenit problema , are cineva idee ? Se întâmplă numai când plouă și e frig, daca o turez mai tare , toată vara a mers fara probleme indiferent de modul de exploatare .

Trimis de pe al meu HTC U Ultra folosind Tapatalk



Top
   
 Post subject: Re: Problema alfa 156
PostPosted: 06 Nov 2019, 16:06 
Offline

Joined: 17 Apr 2012, 18:15
Posts: 218
Car: 159 1.9jtdm
Location: IASI
Eroarea pe presiunea de turbina, nu implica numa senzorul. Verifica si electrovalva care deschide turbina (cea de langa traversa cu 2 furtune de vachum). desigur poate da eroare si functionarea defectuoasa a EGR-ULUI. Daca nu ma insel verifica si mufa de la debitmetru.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ] 

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited