It is currently 22 Aug 2018, 04:22

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 02 Dec 2013, 00:06 
Offline
User avatar

Joined: 20 Oct 2011, 20:12
Posts: 5271
Car: 156
Location: Galati
o distanta mare la electrozii bujiei inseamna extragere de energie suplimentara din etajul final de apindere, suprasolicitarea bobinelor si deci foarte posibil defectarea lor.
la tine nu e distanta mare , e imensa.

_________________
Alfa Romeo Crosswagon Image

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!



Top
   
PostPosted: 02 Dec 2013, 20:15 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Am achizitionat azi o cheie de bujii + am primit bujiile "noi" , m-am apucat de treaba, iar cand am scos prima bobina de inductie, supriza! Era condens in jurul cauciucului acela de care inconjoara arcul de face contact. Scos si bujia, era uda si ea... Montat bujiile noi, aceeasi manifestare ca inainte. Dupa 2-3 minute, scos bujia 1, proaspat montata, parea sa inceapa sa se umezeasca si ea. :disgust:
Maine o duc la service, sa vad ce parere au cei de acolo - la ce sa ma astept?

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 02 Dec 2013, 20:28 
Offline
User avatar

Joined: 20 Oct 2011, 20:12
Posts: 5271
Car: 156
Location: Galati
daca e ulei pe acolo e posibil sa nu etanseze bine bujia, trebuie sa cureti bine inainte sa pui bujii noi sa se vada metalul alb. imi e teama ca ai filetul cu probleme si nu mai strange bine.

daca bujia s a strans cum trebuie si esti sigur ca nu se invarte in gol incearca cu alta bobina de la un cilindru bun.

_________________
Alfa Romeo Crosswagon Image

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!



Top
   
PostPosted: 02 Dec 2013, 20:45 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
S-a infiletat bine bujia, la fel ca toate celelalte.
La ce ajuta sa incerc cu o bobina de la alt cilindru? Cred ca mi-ar prinde bine una de la o alta masina, sa vad daca se schimba ceva in mersul motorului.

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 02 Dec 2013, 20:56 
Offline
User avatar

Joined: 20 Oct 2011, 20:12
Posts: 5271
Car: 156
Location: Galati
asa ar fi mai bine .

_________________
Alfa Romeo Crosswagon Image

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!



Top
   
PostPosted: 02 Dec 2013, 21:11 
Offline
User avatar

Joined: 13 May 2006, 10:56
Posts: 1725
Location: Bucuresti
Ai pus testerul?
Daca da,, ce erori ai?

_________________
Alfa GT, 2.0 JTS, 166 CP
ex Alfa 156 SW 1,9 JTD 110 CP
ex Alfa 147, 1.6 TS, 105 CP


Top
   
PostPosted: 02 Dec 2013, 21:17 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Maine ajung cu ea la tester si vedem ce erori apar

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 03 Dec 2013, 12:04 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Scuze de postarea dubla


Am sunat dimineata la Auto Venetia... Poimaine ma puteau programa :mad2: , asa ca am dat rapid un search pe google, am gasit 2-3 service-uri cu testere de Alfa si m-am dus la unul dintre ele.
Aplicatia de test a domnului de acolo era de 2 bani, insa am avut noroc sa aiba un coleg care se pricepea. Mi-a scos bobina de la bujia 1, i-a scos cauciucul, a apropiat-o de motor ( metal ) si... Nimic!
M-a sfatuit sa o incerc eu acasa ( pentru ca el imi facea "verificarea" asta gratuit ) pe mufa de la o alta bobina, iar daca nu face nici acolo nimic, sa comand alta.
Am gasit bobina cu 250 lei ( noua ), pe autokarma fiind 290, imediat cobor la masina sa incerc si treaba cu mutatul pe alta mufa, iar daca nu, o comand pe cea cu 250 lei.

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 04 Dec 2013, 11:44 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Inlocuit bobina, primul cilindru face ceea ce ar trebui sa faca! :charge:
Nu merge ea inca perfect rotund, dar merge bine! Urmeaza luna viitoare sa ajung la un tester adevarat, sa vedem ce mai e de facut pentru a atinge perfectiunea. :D

& Mi-am cumparat sigla/emblema pentru masca din fata, urmeaza sa ajunga pe week-end sau luni. Can't wait for it.

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 07 Dec 2013, 19:00 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Dupa povestea cu inlocuirea bobinei am scapat de "check engine" , foarte frumos arata acum ceasul din stanga :D
Image

Iar Mos Nicolae m-a ajutat sa-i ofer din nou identitatea masinutei, aducandu-mi emblema din poza:
Image

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 08 Dec 2013, 00:17 
Offline
User avatar

Joined: 28 Jul 2010, 16:45
Posts: 295
Car: AR 166 TB / 159 Jtdm
Location: Bucuresti
Decat sa astepti pt un tester bun, comanda-ti o mufa elm327, cost 60lei pe okazii, iti descarci multiecuscan si ai cea mai buna solutie de diagnoza si mereu la indemana. Pentru interpretarea erorilor, poti apela la forum daca nu te pricepi. Bafta!

_________________
AR 166 v6 tb
AR 159 Jtdm

ex:
156 2.0ts
147 1.6ts
166 2.0tb v6
156 2.4jtd


Top
   
PostPosted: 08 Dec 2013, 01:37 
Offline
User avatar

Joined: 16 Sep 2012, 13:02
Posts: 298
Car: Alfa 156 1.8 ts
Location: Oradea/Ialomita
Frumoasa masinuta, sa te poarte sanatos! Deja isi arata capriciile, dar nu te speria! Cu putina rabdare o sa descoperi ca nu-i dracu' asa de negru. In legatura cu micile modificari... eu zic ca sunt ok. Lucas-urile vin bine, mult mai bine decat cu ele galbene. Din ce vad in poza, nu e negru complet, e un fel de fumuriu, iar atata timp cat se vede lumina galbena... Tine-o tot asa si o sa vezi ca bucuria ta va fi deplina. :wink: :peace:


Top
   
PostPosted: 15 Dec 2013, 23:08 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Azi am iesit la o tura de poze cu ea prin oras. Avand in vedere ca am folosit un aparat foto compact, cu o vechime de minim 10 ani , pot spune ca unele poze au iesit acceptabile.

Image
Image
Image
Image

Tot azi, dimineata, am rezolvat eroarea de airbag si eram foarte mandru faptul ca nu mai aveam nimic urat in bord, iar dupa masa ..... a reaparut "check engine"-ul :disgust1: Nu se simte nimic schimbat in mersul masinii, dar urmeaza sa intalneasca testerul din nou.

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 18 Dec 2013, 23:11 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Intrebare de oameni batuti in cap: Masina asta are martor pentru frana de mana? :scratch:
Daca da, inseamna ca al meu nu functioneaza.

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 18 Dec 2013, 23:33 
Offline
User avatar

Joined: 01 Feb 2010, 15:24
Posts: 519
Car: Alfa romeo 159 SW
Location: Dej/Cluj-Napoca
Vlzz Quote:
Intrebare de oameni batuti in cap: Masina asta are martor pentru frana de mana? :scratch:
Daca da, inseamna ca al meu nu functioneaza.
A mea are. Daca vrei maine ii fac o poza si iti arat cum arata.

_________________
Alfa romeo 159 2.0 jtdm TI
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 jtd mk1


Top
   
PostPosted: 18 Dec 2013, 23:36 
Offline
User avatar

Joined: 20 Oct 2011, 20:12
Posts: 5271
Car: 156
Location: Galati
nu are multe alte kestii dar din ala are

_________________
Alfa Romeo Crosswagon Image

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!



Top
   
PostPosted: 18 Dec 2013, 23:41 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Unde e? :blink: Ma intereseaza la facelift.
Mihai tu ai altfel de ceasuri, daca nu ma insel.

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 18 Dec 2013, 23:56 
Offline
User avatar

Joined: 20 Oct 2011, 20:12
Posts: 5271
Car: 156
Location: Galati
mai e in turometru sau vitezometru un cerc cu semnul exclamarii rosu cand se aprinde

_________________
Alfa Romeo Crosswagon Image

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!



Top
   
PostPosted: 20 Dec 2013, 00:08 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Ok, multumita lui Nicuj0r am obtinut eroarea "P1176 Mixture 2 stength (additive)" .

Amuzant e ca astazi s-a stins 'check engine'-ul. Oricum nu am simtit nicio diferenta in mers, nici cand s-a aprins, nici cand s-a stins.

Daca reapare, ce ar fi de verificat?

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 20 Dec 2013, 00:29 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3269
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Vlzz Quote:
Ok, multumita lui Nicuj0r am obtinut eroarea "P1176 Mixture 2 stength (additive)" .

Amuzant e ca astazi s-a stins 'check engine'-ul. Oricum nu am simtit nicio diferenta in mers, nici cand s-a aprins, nici cand s-a stins.

Daca reapare, ce ar fi de verificat?
Problema de amestec. Nici eu nu simteam o diferenta la mersul motorului, tragea normal, ralanti normal, dar check engine aprins. Am schimbat debitmetrul si am scapat de problema. Vezi aici ce am intampinat eu.

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
PostPosted: 28 Jan 2014, 14:14 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Vin cu o alta intrebare - cei cu HU OEM, la ce viteza scrieti CD-urile audio?


Mini povestea sta in felul urmator:

Imediat dupa ce am achizitionat masinuta, mi-am "ars" 4 CD-uri audio ( ieftineli, cumparate cu 1 leu / buc ) cu CD Burner XP , insa nu imi mai amintesc la ce viteza.
Peste cateva saptamani, m-am hotarat sa mai fac un CD, asa ca... Deschid CD Burner XP , adaug melodiile, dau burn la 12x, merg in masina, pun CD-ul in magazie si primesc " CD Error" :disgust1: Il pun in HU, la fel.
Arunc CD-ul, iau altul, il scriu la 4x, acelasi lucru. Altul, 8x, aceeasi situatie. Urmatorul 16x & so on.
Am ajuns la 5 CD-uri arse ( si ieftine, si non-ieftine ), din care doua au incercat sa cante ceva, insa recunoaste doar melodia nr 1 si o canta foarte sacadat ( daca dau next, nothing happens ).

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 28 Jan 2014, 14:25 
Offline
User avatar

Joined: 16 Mar 2009, 13:53
Posts: 1136
Car: Spider 916
Location: Valcea/Bucuresti
Nu imi aduc aminte cu ce viteza am scris ultimul cd, cu cea mai mica oricum, si folosesc Nero.
Cu blank-urile AgfaPhoto nu am avut nici o problema.


Attachments:
CD_R.jpg
CD_R.jpg [ 12.2 KiB | Viewed 1896 times ]
Top
   
PostPosted: 28 Jan 2014, 14:38 
Offline
User avatar

Joined: 30 Oct 2013, 20:33
Posts: 142
Car: 156 & 159
Location: Bucuresti
Aux nu-mi surade, nu vreau cabluri prin masina + telefon agatat de ele :lol:

Xcarlink pare o idee buna, imi permite full-control din HU? ( ma refer la schimbat melodia din comenzile de pe volan/HU )

_________________
Alfa Romeo 159 SW '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156 '02 JTS Selespeed
Ex: Fiat Punto '97 - 1.1 - "Fortosul"


Top
   
PostPosted: 28 Jan 2014, 20:39 
Offline
User avatar

Joined: 08 Dec 2013, 09:24
Posts: 1364
Car: 156 seconda serie
Location: Buzau/Bucuresti
Da, permite controlul din volan pentru ca practic iti emuleaza cd-changerul, atata tot.

Si eu urmaresc sa iau un xcarlink, dar momentan alte prioritati, etc. Daca iti iei inainte si ai timp, poate faci un mini review.

_________________
La Veloce Vita: Olio Acqua Benzina & Veloce

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE


Top
   
PostPosted: 28 Jan 2014, 22:12 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3269
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Vlzz Quote:
Aux nu-mi surade, nu vreau cabluri prin masina + telefon agatat de ele :lol:

Xcarlink pare o idee buna, imi permite full-control din HU? ( ma refer la schimbat melodia din comenzile de pe volan/HU )
Nu mai bine iti iei un HU Aftermarket cu USB (Pioneer, Alpine, Kenwood, Clarion etc.), cu un adaptor pentru comenzile de pe volan si uiti de CD-uri, plus ca se aud mai bine decat HU stock :? ?

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited