It is currently 22 May 2018, 12:55

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page Previous 1 2 3
Author Message
PostPosted: 30 Dec 2017, 17:13 
Offline
User avatar

Joined: 30 Dec 2017, 10:23
Posts: 18
Car: Alfa Romeo GT
Attachment:
15146429845581691639053.jpg
15146429845581691639053.jpg [ 2.45 MiB | Viewed 476 times ]
@bluecar Multumesc frumos de raspuns inca odata.

@alxege Ele nu coboara si nu achiteaza nimic daca apas pe butoane desi piuie in bord ceva cand dau comanda. Am incercat 15 secunde jos 15 secunde sus insa nimic.

Ele daca sunt ridicate se aude ca si cum ar incerca sa dea ceva in motoras la coborare dar atat.

Am vorbit cu un prieten care are tester profesional sa treaca pe la mine astazi.

Nu stiu daca va putea el din aplicatia respectiva sa ii dea acea aliniere proxi dar macar vedem daca e vreo eroare ceva. Revin cu update.


Modulul de geam l-am pozat ca vreau sa il curat putin la exterior
Attachment:
15146430283041531666303.jpg
15146430283041531666303.jpg [ 1.97 MiB | Viewed 476 times ]
Attachment:
1514643007388242997485.jpg
1514643007388242997485.jpg [ 2.31 MiB | Viewed 476 times ]
Attachment:
15146429845581691639053.jpg
15146429845581691639053.jpg [ 2.45 MiB | Viewed 476 times ]


Attachments:
15146431833351945728703.jpg
15146431833351945728703.jpg [ 2.42 MiB | Viewed 476 times ]
Top
   
PostPosted: 30 Dec 2017, 20:06 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1512
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
asta vroiam sa-i spun si eu lui Alex,am incercat pe ambele gt-uri procetura de reset,nu a functionat.pe al doi-lea gt a ramas blocat geamul din stanga la jumatate,dupa mai multe inchideri/deschideri ale portierei si-a dat drumul.de atunci nu sa mai intamplat.
acum ca a fost din cauza bateriei (a fost schimbata) sau ca am curatat broasca si am dat cu spray pe toate mufele nu stiu.
cateodata au fost probleme cu senzorul antitrap(cred)daca deschideam portiera cu contactul pus sau motorul pornit si luam contactul geamul nu mai urca singur.scoteam borna de la baterie cateva minute si isi revenea.procedura de reset nu a functionat.
petru linistea mea am o alta broasca aproape noua pe care o voi schimba preventiv.sper sa nu am vreodata probleme cu butoanele :(

@eduk,daca nu reusesti incearca si alt modul cu butoane.
nu vreau sa creada cineva ca sunt un mare specialist,daca am sus ceva a fost din propria experienta.

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit


Top
   
PostPosted: 30 Dec 2017, 22:49 
Offline
User avatar

Joined: 05 Apr 2010, 15:05
Posts: 1448
Car: Audi S4
Location: 120271-Buzău, BZ (RO)
@eduk: Modulul fotografiat de tine este de 147. Cel de GT este verde. Ele sunt identice ca forma si conectica primara insa nu sunt 100% compatibile, cred ca e a zecea oara cand spun chestia asta aici.
In cazul unor caderi sau fluctuatii de tensiune se intampla fenomenul respectiv. Calibrarea din butoane la GT este imposibila, se face pe CAN cu un tester, doar la 156 merge asa.
O poza din saptamana in curs sa vezi culorile modulelor, numai cu reparatii de geamuri pe platforma 937 am umplut timpul, stiu ce spun si bluecar zice bine ce zice.
Daca nu o rezolvi cu prietenul tau ti le fac eu maine ca sunt in Bucuresti de Revelion, am mereu in portbagaj ce trebuie pt ele. Toata chestia e sa ma (mai) prinzi treaz. 😂


Attachments:
C6234309-1334-4D78-8D03-3FCB20EA8E8D.jpeg
C6234309-1334-4D78-8D03-3FCB20EA8E8D.jpeg [ 863.97 KiB | Viewed 453 times ]

_________________
Q&A: 0767.698.431
Ex: 159 2.4 JTD.M 20V - (2008)
Ex: 159 1.9 JTD.M 16V - (2006)
Ex: 156 2.4 JTD.M 20V - (2004)
Ex: 156 2.5 V6 24V (Q.S) - (2000)
Ex: 156 2.0 TS 16V - (2001)
Top
   
PostPosted: 30 Dec 2017, 23:14 
Offline
User avatar

Joined: 05 Jan 2006, 21:31
Posts: 13368
Car: GTV 916
Location: Bucuresti
Daca prin calibrare din butoane te referi la procesura descrisa de mine mai sus, iti pot spune ca am facut-o de nenumarate ori la fostul GT. Si la Brera, si la Spiderul 939. Dimpotriva, la GTV spre exemplu nu merge, acolo unde nu exista CAN.


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Image
--------------------------------------------------
Alfa Romeo GTV 916 2.0TS
ex: Alfa Romeo MiTo 1.4TB
ex: Alfa Romeo Spider 939 2.4JTDm
ex: Alfa Romeo Brera 2.4JTDm
ex: Alfa Romeo Spider 916 2.0TS
ex: Alfa Romeo GT 1.9mJTD
ex: Alfa Romeo 147 1.6TS


Top
   
PostPosted: 30 Dec 2017, 23:46 
Offline
User avatar

Joined: 05 Apr 2010, 15:05
Posts: 1448
Car: Audi S4
Location: 120271-Buzău, BZ (RO)
tu prin calibrare intelegi altceva, sincronizarea cu CAN e alta poveste. tu iti invatai geamurile sa actioneze pe impuls si cam atat cu butoanele, cel din stanga sus si jos, cel din dreapta numai jos. cursa completa si distanta la impuls de deschidere/inchidere usa se invata din tester.

_________________
Q&A: 0767.698.431
Ex: 159 2.4 JTD.M 20V - (2008)
Ex: 159 1.9 JTD.M 16V - (2006)
Ex: 156 2.4 JTD.M 20V - (2004)
Ex: 156 2.5 V6 24V (Q.S) - (2000)
Ex: 156 2.0 TS 16V - (2001)


Top
   
PostPosted: 31 Dec 2017, 00:30 
Offline
User avatar

Joined: 30 Dec 2017, 10:23
Posts: 18
Car: Alfa Romeo GT
@BZ-76-DIA perfect :) eu acum sunt in buzau mai exact pe la merei insa pe la 12 daca e plec de aici spre bucuresti. iti las pm cu nr meu


Top
   
PostPosted: 31 Dec 2017, 00:51 
Offline
User avatar

Joined: 05 Jan 2006, 21:31
Posts: 13368
Car: GTV 916
Location: Bucuresti
Eu nu am zis nimic de calibrare :) Iar prin procedura de mai sus se reseta si distanta la care coboara geamul odata cu deschiderea portierei.
Anyway, sunt sigur ca rezolvati daca va intersectati. Spor!

_________________
Image
--------------------------------------------------
Alfa Romeo GTV 916 2.0TS
ex: Alfa Romeo MiTo 1.4TB
ex: Alfa Romeo Spider 939 2.4JTDm
ex: Alfa Romeo Brera 2.4JTDm
ex: Alfa Romeo Spider 916 2.0TS
ex: Alfa Romeo GT 1.9mJTD
ex: Alfa Romeo 147 1.6TS


Top
   
PostPosted: 31 Dec 2017, 01:14 
Offline
User avatar

Joined: 05 Apr 2010, 15:05
Posts: 1448
Car: Audi S4
Location: 120271-Buzău, BZ (RO)
eduk Quote:
@BZ-76-DIA perfect :) eu acum sunt in buzau mai exact pe la merei insa pe la 12 daca e plec de aici spre bucuresti. iti las pm cu nr meu
Si eu plec tot pe la 12 spre bucuresti, dar daca tot esti in zona da-mi un telefon dimineata la 9 si treci pe la mine, am mai multe chestii aici decat as putea avea la mine, nu se stie niciodata. Gasesti numarul in semnatura, eu nu le tin la secret. :D

_________________
Q&A: 0767.698.431
Ex: 159 2.4 JTD.M 20V - (2008)
Ex: 159 1.9 JTD.M 16V - (2006)
Ex: 156 2.4 JTD.M 20V - (2004)
Ex: 156 2.5 V6 24V (Q.S) - (2000)
Ex: 156 2.0 TS 16V - (2001)


Top
   
PostPosted: 31 Dec 2017, 07:09 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1512
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
BZ-76-DIA Quote:
eduk Quote:
@BZ-76-DIA perfect :) eu acum sunt in buzau mai exact pe la merei insa pe la 12 daca e plec de aici spre bucuresti. iti las pm cu nr meu
Si eu plec tot pe la 12 spre bucuresti, dar daca tot esti in zona da-mi un telefon dimineata la 9 si treci pe la mine, am mai multe chestii aici decat as putea avea la mine, nu se stie niciodata. Gasesti numarul in semnatura, eu nu le tin la secret. :D
Lucica,daca nu o sa fie secret professional,poate pui rezolvarea aici pe forum :D

p.s. @eduk,daca il auzi pe Lucica spunand ceva rau despre alfe....si lauda cerculetele,sa stii ca glumeste :lol:

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit


Top
   
PostPosted: 31 Dec 2017, 18:34 
Offline
User avatar

Joined: 30 Dec 2017, 10:23
Posts: 18
Car: Alfa Romeo GT
Salutare tuturor,

Revin cu update dupa cum am promis.


A avut perfecta dreptate Lucian. Dupa o realiniere Proxi problema cu geamurile persista pana a scos din jobenul magic un modul VERDE si surpriza... Mergeau perfect geamurile.

Din pacate nu am putut sa achizitionez acel modul de la el pentru ca era promis lui Alex :D

In momentul de fata ramane sa caut in disperare un modul verde :(

Daca are cineva asa ceva si este dispus sa il vanda, va rog din suflet sa ma contactati, este singura problema care sta intre mine si masina perfecta.


Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat pana acum si va urez un calduros an 2018 plin de impliniri.


Top
   
PostPosted: 01 Jan 2018, 11:56 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1512
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
oare un electronist bun poate descoperi diferenta dintre cele doua?

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit


Top
   
PostPosted: 01 Jan 2018, 15:28 
Offline
User avatar

Joined: 30 Dec 2017, 10:23
Posts: 18
Car: Alfa Romeo GT
Salut si La Multi Ani,

@bluecar
Sincer ca sa pot sa vorbesc cu un electronist pentru asta mi-ar trebui un modul functional si poate poate asa as reusi sa rezolv ideea...

In orice caz in momentul de fata sunt disperat sa fac rost de un modul functional pentru mine :(


Top
   
PostPosted: 01 Jan 2018, 17:16 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1512
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
eduk Quote:
Salut si La Multi Ani,

@bluecar
Sincer ca sa pot sa vorbesc cu un electronist pentru asta mi-ar trebui un modul functional si poate poate asa as reusi sa rezolv ideea...

In orice caz in momentul de fata sunt disperat sa fac rost de un modul functional pentru mine :(
La multi ani!
intrebarea era pentru toti cei care citesc topicul.si eu as fi interest daca ar fi o rezolvare,chiar nu as plati 200 euro pe unul nou.cel mai ieftin am vazut pe ebay.uk aprox/ 185 euro cu transportul inclus pana in Germania,era ultimul.
s.h ajung la 140 euro cele de 147 :(

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit


Top
   
PostPosted: 01 Jan 2018, 18:22 
Online
User avatar

Joined: 03 Oct 2016, 19:23
Posts: 168
Car: Fiat Bravo II 1.6 mj
Location: Bacau
bluecar Quote:
eduk Quote:
Salut si La Multi Ani,

@bluecar
Sincer ca sa pot sa vorbesc cu un electronist pentru asta mi-ar trebui un modul functional si poate poate asa as reusi sa rezolv ideea...

In orice caz in momentul de fata sunt disperat sa fac rost de un modul functional pentru mine :(
La multi ani!
intrebarea era pentru toti cei care citesc topicul.si eu as fi interest daca ar fi o rezolvare,chiar nu as plati 200 euro pe unul nou.cel mai ieftin am vazut pe ebay.uk aprox/ 185 euro cu transportul inclus pana in Germania,era ultimul.
s.h ajung la 140 euro cele de 147 :(
Probabil montajul electronic este la fel dar difera softul - vin alte comenzi pe canbus.
Va trebuie, mai degraba, un electronist programator de controllere.

_________________
DA !


Top
   
PostPosted: 01 Jan 2018, 21:35 
Offline
User avatar

Joined: 30 Dec 2017, 10:23
Posts: 18
Car: Alfa Romeo GT
@bluecar

Sunt perfect de acord cu tine. Sunt destul de foarte scumpe modulele. In jur de 200 euro am gasit pe ebay si vreau sa zic simplu ca de banii astia pot face multe la masina :)

@aschiuta
Cunosc electronist bun si cunosc si persoana care poate programa controllere problema insa e destul de profunda


Top
   
PostPosted: 15 May 2018, 10:56 
Offline
User avatar

Joined: 30 Dec 2017, 10:23
Posts: 18
Car: Alfa Romeo GT
Salutare,

Dupa lungi chinuri am reusit sa rezolv problema cu geamul.
Pot spune sigur urmatoarele:
NU era de la macara
NU era de la motoras
NU era de la modul
NU era de la modul comanda stanga jos usa
NU era din calculatorul de confort
NU era din fire
NU era din calculatorul de bord
NU era din panoul de sigurante de sub volan.

Sub volan, in spatele consolei de sigurante si a calculatorului de confort
Attachment:
sigurante.PNG
sigurante.PNG [ 530.02 KiB | Viewed 135 times ]
se afla un mini panou de sigurante in care intra numai fire groase rosii (plusuri), 4 din cate tin eu minte.
Fiecare are asigurata continuitatea printr-o siguranta, in cazul meu 2x 20 A si 2x 30A. Una dintre cele 2 sigurante de 20A era arsa.

In momentul schimbarii a inceput sa functioneze tot perfect.
Din ce am inteles de la Lucian, aceast panou nu este unul standard insa daca se loveste cineva de asa ceva poate incerca si ideea asta.

Va salut


Top
   
PostPosted: 16 May 2018, 19:57 
Offline
User avatar

Joined: 29 Jul 2005, 16:13
Posts: 5448
Car: 156 - The Red Hawk
Location: Deutschland :)
stii vorba aia: First of all, check the fucking fuses! Bine c-ai rezolvat!

_________________
"The Red Hawk" - Alfa 156 1.9JTD 115CP
Alfa 147 2.0TS Selespeed
Fiat Punto 1.9 JTD 8v


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page Previous 1 2 3

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: aschiuta and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited