It is currently 08 May 2021, 19:14

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
PostPosted: 08 Dec 2009, 21:19 
Offline

Joined: 04 Aug 2007, 16:28
Posts: 81
Am gasit eroarea asta pe Alfa 147 JTDm 120 cp, (edc16c39).
Mentionez ca am un zgomot de bazait la accelerare, care creste in volum odata cu accelerarea insa la relanti nu se aude nimic. Si odata cu bazaitul asta scoate si mult fum. Ce parere aveti?

_________________
Alfa Romeo 147 1.9 Jtdm 8v my 2005
Te nasti, cresti, te joci, inveti, iubesti, traiesti, imbatranesti si la un moment dat mori. Daca din toata povestea asta n-a facut macar o clipa parte o Alfa Romeo, sa stii ca ai pierdut ceva pretios.


Top
   
PostPosted: 08 Dec 2009, 21:53 
Offline

Joined: 23 Nov 2008, 22:33
Posts: 209
Location: Constanta
Eu am avut aceeasi eroare la masina mea. Aseara am rezolvat problema la un mecanic iscusit. La inceput am verificat o supapa care e pozitionata la mine deasupra ventilatoarelor, apoi a verificat senzorul de la turbina care e pe admisie aproape de filtru de motorina si la sfarsit a reglat o tija la turbina de aer. Asta e o piesa care se afla in fata turbinei si este practic o supapa cu o tija reglabila.Nu stiu cat am fost de explicit dar e un punct de plecare si un mecanic bun stie ce are de facut. Maine ma documentez mai bine si te anunt. Mult noroc.

_________________
Alfa 156 1.9jtdM
140 HP
CT - 84 - MTA


Top
   
PostPosted: 09 Dec 2009, 13:16 
Offline

Joined: 10 Jan 2009, 22:43
Posts: 455
Sunt 4 posibile cauze:
1. Valva solenoid care comanda geometria variabila a trecut intr-o lume mai buna (putin probabil);
2. Fisura in furtunele sau conductele care pleaca de la aceasta valva crapate;
3. Senzorul MAP murdar/dus;
4. Geometria variabila a turbinei murdara;
Asta daca masina are softul original, daca nu, poate exista si a 5-a cauza :smart:

@alfa_156_jtdM la tine probabil era geometria variabila, strangand cateva ture tija actuatorului care comanda geometria variabila s-a rezolvat (momentan) problema, dar cauza a ramas...

_________________
http://squadracorse.ro - Passione per Chiptuning


Top
   
PostPosted: 09 Dec 2009, 18:22 
Offline

Joined: 23 Nov 2008, 22:33
Posts: 209
Location: Constanta
Iluzoriu, iti multumesc pentru parerile tale. Indraznesc sa te rog sa
-mi spui si mie ce ar trebui sa fac sa elimin si cauza. La mine cand fortam masina se aprindea martorul de la motor si imi lua puterea. La tester a iesit eroarea in cauza. Mecanicul mi
-a zis ca senzorul de vla turbina citeste o cantitate mare de aer si de aceea a umblat la vaccum. Multumesc.

_________________
Alfa 156 1.9jtdM
140 HP
CT - 84 - MTA


Top
   
PostPosted: 09 Dec 2009, 18:42 
Offline

Joined: 04 Aug 2007, 16:28
Posts: 81
Mersi pentru raspunsuri... Softul meu original... Chipul nu ma incanta. Ce mai vroiam sa adaug... Becul in bord s-a aprins cam dupa ce am facut aprox 60 km de cand am observat zgomotul ciudat la accelerare... Voi face verificari si revin cu concluzii. Multumesc inca o data. Voi adauga aici parerile celor din grupul UNIDIAG de pe yahoo...

_________________
Alfa Romeo 147 1.9 Jtdm 8v my 2005
Te nasti, cresti, te joci, inveti, iubesti, traiesti, imbatranesti si la un moment dat mori. Daca din toata povestea asta n-a facut macar o clipa parte o Alfa Romeo, sa stii ca ai pierdut ceva pretios.


Top
   
PostPosted: 21 Dec 2009, 22:13 
Offline

Joined: 04 Aug 2007, 16:28
Posts: 81
Revin cu o intrebare... cum comand si eu senzorul MAP? cei de la Italoparts mi-au spus ca nu exista asa ceva... alta denumire sau alte detalii...

_________________
Alfa Romeo 147 1.9 Jtdm 8v my 2005
Te nasti, cresti, te joci, inveti, iubesti, traiesti, imbatranesti si la un moment dat mori. Daca din toata povestea asta n-a facut macar o clipa parte o Alfa Romeo, sa stii ca ai pierdut ceva pretios.


Top
   
PostPosted: 22 Dec 2009, 00:08 
Offline
User avatar

Joined: 29 Jul 2005, 16:13
Posts: 5510
Car: 156 - The Red Hawk
Location: Deutschland :)
Imi dai un PM cu seria de sasiu si iti dau codul MAP-ului pe care il poti comanda de la Italoparts.

_________________
"The Red Hawk" - Alfa 156 1.9JTD 115CP
Alfa 147 2.0TS Selespeed
Fiat Punto 1.9 JTD 8v


Top
   
PostPosted: 10 Mar 2010, 21:59 
Offline

Joined: 23 Nov 2008, 22:33
Posts: 209
Location: Constanta
Revin din nou cu aceeasi problema veche. De cateva zile se aprinde din nou martorul de la motor si am aceeasi eroare, p0238. Am crezut ca am rezolvat problema dar m-am inselat.Sunt deschis la orice fel de sfaturi. Masina este cea din semnatura. Va multumesc !

_________________
Alfa 156 1.9jtdM
140 HP
CT - 84 - MTA


Top
   
PostPosted: 16 Mar 2010, 12:38 
Offline

Joined: 04 Aug 2007, 16:28
Posts: 81
La mine a fost de vine furtunul de la turbo. Era fisurat.

_________________
Alfa Romeo 147 1.9 Jtdm 8v my 2005
Te nasti, cresti, te joci, inveti, iubesti, traiesti, imbatranesti si la un moment dat mori. Daca din toata povestea asta n-a facut macar o clipa parte o Alfa Romeo, sa stii ca ai pierdut ceva pretios.


Top
   
PostPosted: 16 Mar 2010, 23:25 
Offline

Joined: 23 Nov 2008, 22:33
Posts: 209
Location: Constanta
La mine nu este cazul deoarece cele doua furtune sunt noi. Astept in continuare noi sfaturi de la cei mai in masura decat mine.

_________________
Alfa 156 1.9jtdM
140 HP
CT - 84 - MTA


Top
   
PostPosted: 29 Mar 2010, 22:20 
Offline

Joined: 23 Nov 2008, 22:33
Posts: 209
Location: Constanta
S-a rezolvat problema la reprezentanta. Electrovalvula care comanda turbina era murdara, cel putin asa au spus cei de acolo.Au curatat-o, au sters eroarea si se pare ca nu mai sunt probleme. Daca mai apare eroarea mi-au spus sa schimb piesa respectiva.

_________________
Alfa 156 1.9jtdM
140 HP
CT - 84 - MTA


Top
   
PostPosted: 18 Apr 2021, 22:30 
Online
User avatar

Joined: 04 Apr 2021, 20:32
Posts: 24
Bună seara grup. Si eu am întâmpinat aceeași problema îmi puteți da și mie va rog niște sfaturi. Am verificat furtunile de la turbo cele de la vacum nu am nici un furtun deteriorat sau fisurat. Image

Trimis de pe al meu SM-A515F folosind Tapatalk



Top
   
PostPosted: 18 Apr 2021, 22:31 
Online
User avatar

Joined: 04 Apr 2021, 20:32
Posts: 24
sasuovidiu05 Quote:
Bună seara grup. Si eu am întâmpinat aceeași problema îmi puteți da și mie va rog niște sfaturi. Am verificat furtunile de la turbo cele de la vacum nu am nici un furtun deteriorat sau fisurat. Image

Trimis de pe al meu SM-A515F folosind Tapatalk
Am o mașină Alfa Romeo 159 jtdm 16v 136cp

Trimis de pe al meu SM-A515F folosind Tapatalk



Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
[ GZIP: On ]