It is currently 19 Dec 2018, 17:28

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: 01 Aug 2013, 19:30 
Offline

Joined: 26 Jun 2013, 22:37
Posts: 15
Car: alfa 159
Buna ziua!detin o alfa 159 diesel 150 cai si mi se tot opreste in mers...am duso pe la mai multe service-uri ma purtat o luna faza asta..zicea ca e rgulatorul de presiune ..eroare P0091...pana la urma au zis ca nu e ala si mi-au zis ca e pompa de combustibil....care a costat 700 lei dar nu originala pt ca e 2000 lei.mi-au pus tot Bosch cu presiune de 4.5 bari ,toate bue fi frumoase aproximativ 700km chiar dk nu tragea k inainte pana cand alaltaieri iara sa oprit in mers...si se opreste tot mai des.
precizez ca inainte repornea usor..dar acu tot mai greu si la cald si la rece.sau verificat injectoare pompa de inalta debimetru de aer dar toate is ok
ce poate fii? Ms


Top
   
PostPosted: 01 Aug 2013, 20:26 
Offline
User avatar

Joined: 20 Oct 2011, 20:12
Posts: 5271
Car: 156
Location: Galati
codul ala e o consecinta a faptului ca motorul moare , mai mult ca sigur defectul nu are nici o legatura cu codul. da stiu e aiurea dar mereu e asa la masini.
curata valva EGR si vezi sa nu ai tobele infundate eventual dpf daca e cazu , desfa tobele de sub motor sa vezi daca mai face.

ps: vezi si filtrul de motorina

_________________
Alfa Romeo Crosswagon Image

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!



Top
   
PostPosted: 11 Aug 2013, 15:39 
Offline

Joined: 26 Jun 2013, 22:37
Posts: 15
Car: alfa 159
am mers din nou la service..mia gasit langa pompa de motorina in rezervor un furtun crapat...lam inlocuit cu unu panzat de vreo 20 cm...mia mers masina dupa aceea o zi...si iara a inceput probleme...nu se mai opreste in mers ..porneste f greu...atat la cald si rece..si cand vrea mio baga in mod avarie,nu se tureaza peste 2000 rpm, si imi apare martor motor in mod...oare sa prinda aer? eroare pe tester e p0091 presiune prea mica...deja is satul de astia cu service-ul lor si ei de mine,problema ca mi-am luat pompa de motorina de la ei si ma costat cu manopera 1100 lei...mas duce la alcineva dar tre sa platesc din nou


Top
   
PostPosted: 11 Aug 2013, 15:58 
Offline
User avatar

Joined: 19 May 2008, 23:49
Posts: 6881
Car: 156GTA/159 2.4 TI
Location: Bucuresti
deci de unde esti?

_________________
Service/Diagnoza/Piese
contact: 0756044202

------------------------------
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v TI
ex:Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v
ex:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v TI
ex:Alfa Romeo 156 2.4 mJTD 20v TI
ex:Alfa Romeo 166 2.4 mJTD 20v Sportronic
ex:Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v


Top
   
PostPosted: 20 Oct 2016, 20:35 
Offline
User avatar

Joined: 31 Aug 2016, 21:09
Posts: 61
Car: AR 159 2.4 Jtdm
Location: Timisoara
Salut, in ideea de a nu mai face alt topic scriu aici, nu cred ca se supara initiatorul.
Am o problema ce devine din ce in ce mai agasanta cu alfa mea , ( 159 2.4 jtdm din 2007), totul a inceput acum 2 saptamani intr.o vineri , cand dupa ce a stat parcata la job in curte am zis sa mai plec si eu acasa, bag cheia si apas butonul... masina porneste imediat si dupa 2 secunde a murit. De 6 ori a facut faza asta pana cand a pornit cu erori prin bord ( high temp warning, dpf clogged) si cu lampa motor aprinsa. Sambata am facut un test si in afara de o eroare intermitenta pe releul pompei de combustibil nu aparea nimic.
Am schimbat releul, totul bine pana ieri seara( miercuri 19.10) aceeasi faza in parcare la munca, pornea si se oprea, iar dupa ce.si facea nebunia nu se mai oprea era totul ok.
Azi sa agravat si a facut asa de dimineata si seara, daca aveti vreo idee sa ma ajutati ?


Top
   
PostPosted: 20 Oct 2016, 21:59 
Offline
User avatar

Joined: 04 Jun 2009, 11:18
Posts: 6783
Car: No Alfa :(
Location: Bucuresti
Da frate ... bateria te-ai gandit sa o verifici ? A venit frigul si probabil era pe moarte saraca ...


Top
   
PostPosted: 20 Oct 2016, 22:11 
Offline
User avatar

Joined: 31 Aug 2016, 21:09
Posts: 61
Car: AR 159 2.4 Jtdm
Location: Timisoara
Pai daca porneste, electromotorul invarte si are forta, problema e ca se opreste dupa 2 secunde.
Si da, am verificat bateria, am pus.o pe un tester de acumulator si am verificat si alternatorul.


Top
   
PostPosted: 20 Oct 2016, 22:12 
Offline
User avatar

Joined: 21 Jun 2009, 16:29
Posts: 3221
Car: Carla
Location: Tim/Buc
Eu merg pe EGR.

_________________
Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB - Carla
Alfa Romeo Giulietta 1.8 TBi - Valeria


Top
   
PostPosted: 20 Oct 2016, 22:22 
Offline
User avatar

Joined: 31 Aug 2016, 21:09
Posts: 61
Car: AR 159 2.4 Jtdm
Location: Timisoara
M.am gandit si la asta dar nu da eroare pe tester si am vazut ca inchide si deschide normal, sti ca ti.am si aratat ca l.am curatat si nu avea prea multa mizerie . Eu cred ca e galeria infundata si cu flapsurile blocate. Maine are programare sa o dau jos, aflu daca e de acolo.


Top
   
PostPosted: 21 Oct 2016, 00:41 
Offline
User avatar

Joined: 04 Jun 2009, 11:18
Posts: 6783
Car: No Alfa :(
Location: Bucuresti
Incearca totusi si cu o alta baterie .


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited