It is currently 16 Feb 2020, 23:09

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ] 
Author Message
PostPosted: 10 Jan 2020, 18:04 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Primu lucru, daca nu e in categoria corecta, va rog sa il mutati voi.

Asta e o recomandare ptr cine are nevoie.
Experienta mea e dupa cum urmeaza;
Mi-am pierdut ultima cheie la alfa, mai aveam doar cardul. Asta se intampla acum vreo 2 ani. Am sunat la reprezentanta, mi-au zis 1500 lei.. ptr o cheie. Am incercat diverse ateliere si toti mi-au zis ca la alfa trebuie neaparat de la reprezentanta. Una peste alta am lasat-o pe dreapta ca aveam alta masina si nici nu aveam banii. A ramas asa 2 ani.
2 ani mai tarziu m-am hotarat sa o rezolv chiar si de la reprezentanta doar ca mai nou era 2000 lei.. M-am pus iar pr cautat si am auzit de baietii astia pe forum dar foarte vag ca se fereau sa nu faca reclama.. ? Frate eu am stat cu ea 2ani, ce reclama? De aia e forum.
In fine, ca sa nu o lungesc, i-am sunat, le-am zis problema, mi-au zis 400 lei, le-am dat codul mecanic, au facut cheia, dupa care a venit un baiat cu ea sa o si seteze(codul electronic pe chip) si acum merge fara prob. Cheia e urata, rau, nu am inchiderea centralizata momentan dar merge si e la minim jumatate de pret(cei 2000 erau ptr o cheie cu tot cu telecomanda, mecanica daca imi aduc bine aminte era 800~ acum 2 ani, probabil 1000 acum) .

Asta e siteu-l https://cheiauto-deblocari.ro/?gclid=Cj ... xUQAvD_BwE. Daca e reclama pot pune nr de telefon, nu conteaza, cert e ca sunt singurii, care eu am putut sa ii gasesc, care fac treaba asta.
Din ce am inteles pot face si daca nu mai ai nimic la ea.

Sper sa va ajute.


Top
   
PostPosted: 10 Jan 2020, 18:44 
Offline
User avatar

Joined: 10 Oct 2008, 20:12
Posts: 3527
Car: Alfa Romeo 156
Location: 47.1528378,27.588692
Foarte bine! Multumim! :D

_________________
Alfa Romeo 156 2.0 TS
EX: Alfa Romeo 156 2.0 TS
Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)


Top
   
PostPosted: 10 Jan 2020, 19:10 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1815
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
uite cum am facut eu:
am cumparat din germanica un set de 3 chei+contact+butuci+cont de la airbag si le-am schimbat pe masina.aveam numai o cheie,am schimbat o lama din cele trei pe ea si am ramas cu o cheie functionala complet si 2 cu care doar deschideam masina.
pentru ca nu stiam codul electronic am mers la braila la un tip gasit pe olx care se ocupa cu asa ceva.

dau copy/paste de pe topicul meu:
aflat codul+programare+3 cipuri clonate(unul a fost din partea casei cadou)400lei.eu zic ca nu este mult tinand cont ca la reprezentanta doar codul este 300.


Attachments:
chei 1.jpg
chei 1.jpg [ 61.46 KiB | Viewed 608 times ]

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit
Top
   
PostPosted: 10 Jan 2020, 19:24 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Foarte tare. Lotul de chei butuc cat te-a ajuns? Si, sunt aftermarket, banuiesc? Ai intampinat pana acum probleme? Mie mi-au dat de inteles ca e avion si trebuie zburat un expert din Italia, ca probabil de aia si costa atat :lol:
Also, stie cineva cum se poate face rost de chip ptr inchiderea centralizata?


Top
   
PostPosted: 10 Jan 2020, 19:35 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1815
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
ZaBici Quote:
Foarte tare. Lotul de chei butuc cat te-a ajuns? Si, sunt aftermarket, banuiesc? Ai intampinat pana acum probleme? Mie mi-au dat de inteles ca e avion si trebuie zburat un expert din Italia, ca probabil de aia si costa atat :lol:
Also, stie cineva cum se poate face rost de chip ptr inchiderea centralizata?
cam 65 de euroi si sunt originale din dezmembrari,nu,nu au fost probleme
pai...tipul ce a facut cheia nu a facut si cip de banii aia...te-a pacalit :lol:

l.e cauta un set de chei cu tot ce trebuie in dezmembrai si pe olx gasesti destui ce fac treaba buna...sau sa iti faca cip...dar ma gandesc cum pornesti fara el.
sau ti-a facut imo off
inchiderea centralizata nu are nimic de-a face cu cipul...trebuie invatata cheia daca ai in ea placa cu circuite...


https://www.olx.ro/oferte/q-programare-chei/

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit


Top
   
PostPosted: 10 Jan 2020, 21:05 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Nu, are doua chipuri, unu ptr pornit (il am) si al doilea ptr inchiderea centralizata(nu il am). Nu are imo off. Cel putin eu asa stiu. La cheia veche o deafacusem sa ma uit la ea. Avea un.. chip gen cum arata un tranzistor care banuiesc ca era ptr contact si un al doilea, o placuta, pe care veneau si butoanele de lock si portbagaj.

Sincer nu stiu ce presupune chipul ptr inchidere, sau cum gasesti cod etc. Am pus o intrebare in caz ca are cineva cunoatinte. Nu as vrea sa ii pun after market.. cred ca o rezolv cand ma intorc.
Cat despre pacalit, nu stiu, ma repet eu sunt super multumit.

Treaba cu cheie din dezmembrari o sa fie urmatorul pas sigur doar ca nu are rost sa ii schimb butucul, doar iau lamele si le fac pe cod, chipul re..scris?(idfk) si poate rezolv si inchiderea centralizata.

Una peste alta, mersi!


Top
   
PostPosted: 10 Jan 2020, 22:20 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1815
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
ZaBici Quote:
Nu, are doua chipuri, unu ptr pornit (il am) si al doilea ptr inchiderea centralizata(nu il am). Nu are imo off. Cel putin eu asa stiu. La cheia veche o deafacusem sa ma uit la ea. Avea un.. chip gen cum arata un tranzistor care banuiesc ca era ptr contact si un al doilea, o placuta, pe care veneau si butoanele de lock si portbagaj.

Sincer nu stiu ce presupune chipul ptr inchidere, sau cum gasesti cod etc. Am pus o intrebare in caz ca are cineva cunoatinte. Nu as vrea sa ii pun after market.. cred ca o rezolv cand ma intorc.
Cat despre pacalit, nu stiu, ma repet eu sunt super multumit.

Treaba cu cheie din dezmembrari o sa fie urmatorul pas sigur doar ca nu are rost sa ii schimb butucul, doar iau lamele si le fac pe cod, chipul re..scris?(idfk) si poate rezolv si inchiderea centralizata.

Una peste alta, mersi!

pai acea placuta cu circuite este responsabila cu inchiderea/deschiderea si trebuie programata in calculatorul de bord...

asa arata un cip...


Attachments:
cip.jpg
cip.jpg [ 63.31 KiB | Viewed 578 times ]

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit
Top
   
PostPosted: 11 Jan 2020, 01:11 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
bluecar Quote:
ZaBici Quote:
Nu, are doua chipuri, unu ptr pornit (il am) si al doilea ptr inchiderea centralizata(nu il am). Nu are imo off. Cel putin eu asa stiu. La cheia veche o deafacusem sa ma uit la ea. Avea un.. chip gen cum arata un tranzistor care banuiesc ca era ptr contact si un al doilea, o placuta, pe care veneau si butoanele de lock si portbagaj.

Sincer nu stiu ce presupune chipul ptr inchidere, sau cum gasesti cod etc. Am pus o intrebare in caz ca are cineva cunoatinte. Nu as vrea sa ii pun after market.. cred ca o rezolv cand ma intorc.
Cat despre pacalit, nu stiu, ma repet eu sunt super multumit.

Treaba cu cheie din dezmembrari o sa fie urmatorul pas sigur doar ca nu are rost sa ii schimb butucul, doar iau lamele si le fac pe cod, chipul re..scris?(idfk) si poate rezolv si inchiderea centralizata.

Una peste alta, mersi!

pai acea placuta cu circuite este responsabila cu inchiderea/deschiderea si trebuie programata in calculatorul de bord...

asa arata un cip...
Pai..deci esti de acord ca sunt doua sau nu ca nu inteleg. Intradevar fix ca ala e si cred eu ca e ptr contact. Placuta e separat.


Top
   
PostPosted: 11 Jan 2020, 07:45 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1815
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
da,este cipul/transponderul de sus si cel de pe placuta cu circuite care include cip,butoane,un alt transponder etc... ce comunica cu c/b si impreuna contribuie la inchidere/deschidere
de un alt cip separat pentru inchidere nu stiu....oricum sunt praf cu electronica


Attachments:
cheie.jpg
cheie.jpg [ 157.47 KiB | Viewed 539 times ]

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit
Top
   
PostPosted: 11 Jan 2020, 09:35 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Alright, got it. On point cu pozele :coolspeak:


Top
   
PostPosted: 11 Jan 2020, 10:02 
Offline

Joined: 21 Aug 2008, 16:35
Posts: 2799
Location: Rosiorii de Vede/Bucuresti
Tot la ei am facut si eu, nu mai stiu cand dar te-au cam jecmanit, pt aceeasi cheie am dat pana in 200lei. Iar acum nu imi functiona închiderea din cheie, fara cod, am mers tot la ei si mi-au luat 50lei.

_________________
Alfa Romeo 147 1.6ts


Top
   
PostPosted: 11 Jan 2020, 20:45 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Acuma, ce sa-ti zic.. vrei sa gasim buba, unde erau restu de 200? In timp, in dificultate.. ma pis pe romaneste, am rezolvat o problema care m-a tinut pe loc 2 ani, 400 lei sunt nimic.
Si, ii recomand ca sunt singurii care sunt, de ii stiu eu.
DACA voi stiti altii care fac mai bine mai ieftin, topicul se nummeste "dublura chei" nu "firma lu ala".


Top
   
PostPosted: 11 Jan 2020, 22:17 
Offline

Joined: 21 Aug 2008, 16:35
Posts: 2799
Location: Rosiorii de Vede/Bucuresti
Am avut o singura cheie 8 ani, mi-am facut alta cheie doar intamplator cand am fost la ei cu alta problema si doar pentru ca venise unul sa isi faca dublura am întrebat si eu de 147.
Mai stiu baieti care fac chip-uri, mergi cu masina, iti scriu un chip si de cheie te descurci, doar că prețul pt. chip era 300lei si pt mine nu era deloc convenabil.

@urmeaza sfatul lui Bluecar, iei o cheie din dezmembrări si o imperechezi la masina cu totul. Daca nu poate, sa iti imperecheaza chipul tau, desi ma indoiesc ca nu se poate.
Eu la masina actuala nu aveam închiderea din telecomanda funcțională, nici cod, nimic, am mers la ei si au sincronizat-o, ti-am zis, 50lei, cred ca in primavara asta.

Daca faceai topicul de cand aveai problema, o rezolvai de atunci, nu stateai tinut in loc de o cheie pt ca s-a mai vorbit de atelierul de chei de la Tineretului.

_________________
Alfa Romeo 147 1.6ts


Top
   
PostPosted: 11 Jan 2020, 23:10 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Da, 147 si eu. Plm, negociati cu omul daca o sa aveti nevoie cred ca e ce se poate intelege de aici. Succesuri!!

LE: N-am vazut topic dedicat. Eu sunt singurul nebun care pierde chei? Informatia adunata e mai buna decat sa o sintetizezi din x topicuri.

O sa editez mainu sa reflecte ce s-a discutat.


Top
   
PostPosted: 13 Jan 2020, 19:21 
Offline
User avatar

Joined: 12 Nov 2019, 22:34
Posts: 4
Car: Focus mk2, Giulietta
la focus cand am avut imobilizatorul stricat mi-am luat ceasuri de bord de pe olx si mi-am scris singur cheile cu coduri generate pe net si interfata OBD2

Inca se poarta duma cu cheia de 2000 de lei, trist..

_________________
"It's not what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so"


Top
   
PostPosted: 13 Jan 2020, 20:20 
Offline

Joined: 21 Aug 2008, 16:35
Posts: 2799
Location: Rosiorii de Vede/Bucuresti
hardKnot Quote:
la focus cand am avut imobilizatorul stricat mi-am luat ceasuri de bord de pe olx si mi-am scris singur cheile cu coduri generate pe net si interfata OBD2

Inca se poarta duma cu cheia de 2000 de lei, trist..
La 147 chiar atat este la reprezentanta si sunt puțini care o fac, drept dovada băiatul care a deschis topicul. Chiar nu e o duma.

_________________
Alfa Romeo 147 1.6ts


Top
   
PostPosted: 14 Jan 2020, 15:46 
Offline
User avatar

Joined: 12 Nov 2019, 22:34
Posts: 4
Car: Focus mk2, Giulietta
valerica Quote:
La 147 chiar atat este la reprezentanta si sunt puțini care o fac, drept dovada băiatul care a deschis topicul. Chiar nu e o duma.
"duma" la modul ca sunt nesimtiti cei care fac oferte de genul.

Aud totusi ca exista unitati de copiere la care pot replica chip-uri.. pentru banii astia merita interesat si cautat.
Cat despre taierea cheii blank stiu ca nu mai e de mult timp o problema in centrele specializate.

_________________
"It's not what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so"


Top
   
PostPosted: 14 Jan 2020, 21:20 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Pai tocmai pentru ca mi s-a parut nesimtire am cautat o alternativa. Doar ca nu eram chiar atat de in nevoie incat sa ajung la punctul in care invat -> si fac eu, dar e bineinteles foarte tare ca te-ai descurcat @hardKnot , n-am inteles jumate din ce ai zis :lol: in schimb. Nici nu m-a dus capu ca as putea sincer.
Anyway, daca iti faci timp, cred ca merita un post in care explici mai pe larg de ce ai avut nev de ceasuri din nou si ce ai nevoie ca sa folosesti obd-ul; e program si pe pc care sa il poti folosi cu un adaptor eventual usb - > unitate de rescriere chei? .. Ti-am zis, is pe langa.


Top
   
PostPosted: 14 Jan 2020, 21:39 
Offline
User avatar

Joined: 04 May 2012, 22:59
Posts: 1815
Car: Alfa Romeo GT jtd
Location: Braila
@ZaBici,daca mai ai o cheie sau mai multe cu aceeasi lama si vrei sa o/le programezi iti trebuie un program si o interfata obd 2.
programul in cazul alfa trebuie sa fie multiecuscan si interfata obd compatibila cu ea...
poti programa pana la 8 chei...asta daca stii codul electronic...


Attachments:
multiecuscan.png
multiecuscan.png [ 154.94 KiB | Viewed 310 times ]
Untitled.png
Untitled.png [ 141.46 KiB | Viewed 310 times ]

_________________
No job,No money,No woman,No car = No problem
alfa romeo gt 1.9 jtdm
ex. alfa romeo gt jtd,150 cp
ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit
Top
   
PostPosted: 15 Jan 2020, 14:55 
Offline

Joined: 27 Aug 2016, 12:53
Posts: 14
Car: Alfa romeo 147
Super tare, o sa ma interesez mai departe. U guys rock.


Top
   
PostPosted: 15 Jan 2020, 18:46 
Offline
User avatar

Joined: 12 Nov 2019, 22:34
Posts: 4
Car: Focus mk2, Giulietta
da.. sunt cam 2 variante aici

1. centru de copiere chei - iti face replica la cheie + copiat cipul de pe cheia de rezerva, dar nu toti fac asa ceva.

2. iti taie cineva cheia fizic sa poti sa pui contact, apoi scrii tu cipul daca faci rost de cod.
Pentru Ford am folosit OBD2 modificat, pentru Alfa presupun ca se foloseste ceva interfata tester OBD2 pentru Fiat cu un soft gen FiCOM care poate sa scrie cipuri(ceva de genul "Immobilizer key matching"). Beleaua e la gasit codul de cip.
La Ford am gasit un site pe care puteam sa imi generez singur coduri de chei in functie de modelul masinii pe forscan(https://forscan.org/forum/viewtopic.php?t=839). Ar trebui sa existe asa ceva si pentru grupul Fiat.


....saaau cautare pe facebook/google "deblocari chei auto" si facut un pret. 2000 de lei exclus, dar 4-500 de lei e de asteptat

_________________
"It's not what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so"


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ] 

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited