It is currently 21 Oct 2019, 03:31

All times are UTC+03:00




Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
PostPosted: 20 Jul 2018, 12:59 
Offline

Joined: 04 May 2018, 16:31
Posts: 18
Car: Mito
Location: Sibiu
Salutare

sunt de curand posesor de Mito si din pacate nu am codurile masinii .

Oare la schimbare baterie o sa-mi ceara casetofonul acel cod de deblocare?
Aveti idee?


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:05 
Offline

Joined: 21 Aug 2008, 16:35
Posts: 2784
Location: Rosiorii de Vede/Bucuresti
Da sau nu...oricum schimb-o daca e necesar si apoi vezi tu cum faci rost de cod, ca te ajuta cineva de pe forum, ca mergi la reprezentanta, se rezolva :)

_________________
Alfa Romeo 147 1.6ts


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:06 
Offline
User avatar

Joined: 03 Oct 2016, 19:23
Posts: 240
Car: Fiat Bravo II 1.6 mj
Location: Bacau
nini Quote:
Oare la schimbare baterie o sa-mi ceara casetofonul acel cod de deblocare?
Nu.

_________________
DA !


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:09 
Offline

Joined: 04 May 2018, 16:31
Posts: 18
Car: Mito
Location: Sibiu
Salut. Ideea e ca dupa ce m-am documentat am aflat ca trebuie (pentru recuperare cod ) sa dau jos casetofonul si sa-i fac poze la toate seriile

Cu aceste serii ma duc la dealer si in pretul a 90 de euro poate sa ceara de la Alfa codul original.

Acum problema mea cea mai mare e ca am incercat sa scot casetofonul cu tijele din dotare si nu am reusit sa-l scot.

Asa ca in total am doua probleme : si faptul ca nu pot scoate casetofonul si ca pretul e cam mare

:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:10 
Offline

Joined: 04 May 2018, 16:31
Posts: 18
Car: Mito
Location: Sibiu
aschiuta Quote:
nini Quote:
Oare la schimbare baterie o sa-mi ceara casetofonul acel cod de deblocare?
Nu.
Salut. E da sau nu?

:?


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:10 
Offline

Joined: 04 May 2018, 16:31
Posts: 18
Car: Mito
Location: Sibiu
nini Quote:
aschiuta Quote:
nini Quote:
Oare la schimbare baterie o sa-mi ceara casetofonul acel cod de deblocare?
Nu.
Salut. E da sau nu?

:?
acum am vazut ca DA! era in semnatura

scuze

mersi de info


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:12 
Offline

Joined: 04 May 2018, 16:31
Posts: 18
Car: Mito
Location: Sibiu
nini Quote:
nini Quote:
aschiuta Quote:


Nu.
Salut. E da sau nu?

:?
acum am vazut ca DA! era in semnatura


Si atunci codurile pentru ce sunt? Doar pentru dublare chei? sau si pentru montare casetofon in alta masina

scuze

mersi de info


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:50 
Offline
User avatar

Joined: 03 Oct 2016, 19:23
Posts: 240
Car: Fiat Bravo II 1.6 mj
Location: Bacau
Sint 3 coduri:
- unul pt casetofon. Acest cod este memorat in casetofon si in in bodycomputer masina si sint inscrise acolo. Nu au treaba cu bateria. Daca iei casetofonul tau si il pui pe alt Mito trebuie sa bagi codul casetofonului in calculatorul acelui Mito.
- codul mecanic de cheie - se afla pe o cartele de marimea unui card de credit si este necesar daca vrei sa faci un rind nou de chei.
- codul electronic se afla pe aceiasi cartela si ofera acces la unele setari din computerul masinii ca activare alarma, sincronizare chei cu inchiderea centralizata, etc. In plus cu acest cod poti porni masina sa o duci pina la service atunci cind imobilizatorul nu mai recunoaste codul electronic al cheii

_________________
DA !


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 13:56 
Offline

Joined: 25 Sep 2015, 11:08
Posts: 339
Car: Alfa Romeo Mito
Location: Constanta
Daca scoti bateria ai nevoie de codul casetofonului. Daca scoti doar minusul , nu ai . 90 euro ? Mai pui 90 si-ti iei ceva calumea. Cum sa dai 90 euro pentru mizeria aia de casetofon.


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 14:12 
Offline
User avatar

Joined: 03 Oct 2016, 19:23
Posts: 240
Car: Fiat Bravo II 1.6 mj
Location: Bacau
Ce se intimpla daca scoti numai minusul fata de situatia cind scoti si plusul si minusul bateriei ?

_________________
DA !


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 14:23 
Offline

Joined: 25 Sep 2015, 11:08
Posts: 339
Car: Alfa Romeo Mito
Location: Constanta
Teoretic nu stiu. Practic iti zic ca asa se intampla. Am scos minusul de nenumarate ori si nu mi-a cerut codul. Cand am schimbat bateria mi l-a cerut)


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 14:32 
Offline

Joined: 04 May 2018, 16:31
Posts: 18
Car: Mito
Location: Sibiu
Andrei.v Quote:
Teoretic nu stiu. Practic iti zic ca asa se intampla. Am scos minusul de nenumarate ori si nu mi-a cerut codul. Cand am schimbat bateria mi l-a cerut)
Salut. la momentul actual imi functioneaza totul perfect. Eu ma gandesc la situatia cand poate in iarna ma lasa bateria si atunci va trebui sa scort casetofonul pentru a-I lua seriile....etc. Problema mea e ca nu imi merge sa scot casetofonul nu ca nu as avea 90 de euro sa cumpar codurile (va trebui sa mai caut sa vad poate cu alte tije merge sa scot casetofonul ca cu cele ce le am nu merge )

Dar am auzit de solutia cu legarea in parallel cu cabluri la o alta masina , scoatere baterie veche si montare cea noua , apoi deconectare de pe cealalta masina


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 15:26 
Offline

Joined: 21 Aug 2008, 16:35
Posts: 2784
Location: Rosiorii de Vede/Bucuresti
nini Quote:
Dar am auzit de solutia cu legarea in parallel cu cabluri la o alta masina , scoatere baterie veche si montare cea noua , apoi deconectare de pe cealalta masina
O pornesti cu cabluri de la alta masina conectate la baterii si dupa ce o pornesti dai cablurile jos, ca sunt inclestate pe borne, dai bateria jos si masina ramane in functionare, dar indicat e sa schimbi bateria cea noua repede si sa nu tragi prea mult in alternator pe gol.

_________________
Alfa Romeo 147 1.6ts


Top
   
PostPosted: 20 Jul 2018, 17:21 
Offline
User avatar

Joined: 03 Oct 2016, 19:23
Posts: 240
Car: Fiat Bravo II 1.6 mj
Location: Bacau
Deja se fabuleaza pe aici.
Din punct de vedere electric nu este nici o diferenta daca scoti o borna sau pe amindoua.
Ambele cazuri duc la intreruperea alimentarii cu electricitate a masinii.
Cei 90 euro care de fapt sint 300 - 350 lei reprezinta pretul pt cartela cu cele doua coduri.
Cam toate reprezentantele practica acest pret. Acea cartela nu contine codul de casetofon.
Poti scoate si pune la loc linistit bateria. Eu am facut chestia asta de multe ori, a stat masina si doua zile cu bateria scoasa si nu mi-a cerut nici un cod daca este casetofonul original al masinii si nu ceva aftermarket.
Cit pentru scoaterea casetofonului uita-te pe youtube ca probabil ai sa gasesti ce sistem de blocare este.
Apoi apeleaza la un lacatus caruia ii arati filmuletul de pe youtube.

_________________
DA !


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC+03:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited