Ar fi bine sa fie cum zici tu, flux de masini separat de ciclisti, strazi exclusiv pt masini si altele exclusiv ciclisti/pietoni.
Vad ca au reusit sa rezerve o strada exclusiv pt ciclisti la Brighton (din ce scrie la finalul articolului)
Insa din prima poza, cu bulevardul din Milano inainte si dupa reforma, reiese ca vor ramane 2 benzi pt masini (care bineinteles vor sta bara la bara, poluand aerul) si 2 pt ciclisti.
Adica ciorba clasica pseudo ecologista, tragem niste linii pe asfalt , amestecam tot, si ne laudam ce progresisti suntem, la viit alegeri.
De cand sunt in Fr am vazut oameni facand jogging pe spatiul dedicat, in mijlocul unui bulevard cu 2 benzi/sens.
Anu trecut, au blocat partial alt bulevard central pt o cursa ciclista.
Pe 2 benzi ciclisti care dadeau totul pe ultimele sute de metri inainte de finish.
Pe restul de 2 benzi, masini care se tarau la relanti, bara la bara , umplandu-le bojocii de fericire ciclistilor
Repet, masini amestecate cu ciclisti= "sanatate curata" la plamani si oase.
.....
In Fr, in anii 80 politicienii au redus taxele la diesel.
Rezultat : 30 de ani mai tarziu, cam 62% din parcul de masini
mici era diesel (la care se adauga evident camioanele, autobuze, tractoare etc)
https://fr.statista.com/statistiques/48 ... le-france/
La inceput de 2012, 83.5% din masinile inmatriculate erau diesel !! (fata de 47% in DE)
https://m.huffingtonpost.fr/2013/03/04/ ... 04743.html
(f tare articol !)
Nu va ingrijorati, le veti regasi SH in Africa, Europa de est etc
Am locuit candva la 3-4 km de o autostrada principala (A10)
In diminetile reci, fara vant, cand gazele raman la nivelul solului, deschideam fereastra si ma pocnea in nas duhoarea.
Idem la orele 8-9 si 17-18, pe bulevarde centrale ca cel amintit mai sus, era irespirabil.
Traffic film la greu pe masini, iar pe asfalt la prima ploaie dupa seceta se transforma in polei de vara , "summer ice/ verglas d'été", invizibil, te surprinde, oricat ai fi de atent, oricat de bune cauciucuri, m-a invartit si pe mine de vreo 2 ori, abia apoi am luat in serios avertizarile bastinasilor.
Ca sa raspund in sfarsit la intrebare, dupa asa o paranteza, da, acum aerul e clar, clar mai respirabil !
Se simt si alte mirosuri, iarba, flori, rahati de caine, nu doar cel de diesel.