It is currently 16 Apr 2026, 06:42

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1502 posts ]  Go to page Previous 157 58 59 60 61 Next
Author Message
 Post subject: Re: Planurile Alfa Romeo
PostPosted: 12 Nov 2025, 11:31 

Car: 115/960
Este si un V6 mai vechi, neinrudit cu Alfa, e si un V8 chiar pe Trofeo, ambele de origine Ferrari.
Insa cel mai nou si efiecient este Nettuno, care e o evolutie al motorului de Quadrifoglio.

PostPosted: 12 Nov 2025, 14:35 

Mno, perfect.
De ce s-ar mai uita in curtea americana? Pe mine ma depaseste...

Ex.: 166 3.2 v6

PostPosted: 12 Nov 2025, 19:58 

Car: MiTo QV
Motorul "american" promite mentenanta mai ieftina si utilizare pe mai multe masini, cu un cost mai mic de productie, plus pentru Dodge promiteau ca vor avea si configuratii de 1000 cai. Deci ar trebui sa tina. Motorul de pe QV a avut adoptie mica pe QV (sunt estimate undeva la 10k Giulia QV produse lifetime), iar pe Maserati il salveaza fix asta, ca nu trebuie sa aiba volum mare. Ei pot sa vanda cateva sute/mii de GranTurismo de 200k euro si sa fie mai ok decat Alfa, un producator de volum.

Mai pe scurt, Alfa a investit o tona de bani in platforma Giorgio, cu motor cu tot. A facut ceva simpatic, dar scump, care nu si-a scos banii. Probabil si pe acest forum numeri pe degete posesorii de QV luat nou si astea sunt cifrele care conteaza pentru Alfa.

Cum zici si tu, compania este acum intr-un punct de cotitura in care trebuie sa taie costurile masiv pentru a supravietui. Daca motorul V6 "italienesc" ar fi fost mai ieftin de omologat/hibridizat/produs, l-ar fi pus pe ala si pe noile QV-uri, si pe orice altceva foloseste STLA Large. Ca noi ne iubim marca si am prefera sa ia alte decizii e una, dar cat timp nu cumparam modelele curente, din showroom, nu au de ce sa construiasca masinile pentru noi. Ca noi poate le cumparam peste 7-8 ani, cand a terminat neamtu' treaba cu ele.

PostPosted: 13 Nov 2025, 00:36 

Inteleg ce zici dar nu sunt intru totul de acord.

PostPosted: 24 Feb 2026, 14:18 

Car: Alfa Romeo
Santo Ficili:

"
The Quadrifoglio versions are back! 🍀

I am very pleased to announce the reopening of orders for the Quadrifoglio versions of the #Stelvio and #Giulia, honouring our promise to Alfa Romeo customers who seek the exceptional performance and pure emotion at the heart of our brand’s DNA. Available from March onward, this milestone celebrates one of the most iconic symbols in the automotive world: the #Quadrifoglio. More than a badge, it represents our century-long pursuit of engineering excellence in both competition and production cars, designed for true driving enthusiasts, with the focus always on the driver.

The Quadrifoglio will continue to guide and inspire our future: the most authentic expression of #AlfaRomeo sportiness.
"

PostPosted: 03 Mar 2026, 20:34 

Santo Ficili:

2025 saw an acceleration in performance that says one thing loud and clear: Alfa Romeo is firmly back in the race!
With global growth versus 2024 of over 20%, Europe leads the way, up by more than 31%, with Middle East & Africa at +16.3% and Asia at +43.8%. The #Junior is a well‑established success with over 60 000 orders across 40 countries and the new #Tonale model enters its first full year as a strategic pillar for the brand in 2026. The #Giulia and #Stelvio remain benchmarks for driving dynamics, and love for the #33Stradale continues around the world, reminding us of the most authentic essence of the Biscione brand.
The road ahead is clear: to evolve while remaining authentically #AlfaRomeo.

My sincere thanks to all the Alfa Romeo teams and our dealer network - our first ambassadors worldwide - for the energy, commitment and passion that have made these strong results possible.

PostPosted: 04 Mar 2026, 05:12 

Unde s-au vandut cele mai multe Junior? :scratch: pe-aici pana acum am vazut vreo 4 sau 5.

PostPosted: 04 Mar 2026, 15:34 

triesse Quote:
Unde s-au vandut cele mai multe Junior? :scratch: pe-aici pana acum am vazut vreo 4 sau 5.
In Europa cu apa calda. Am fost in weekend in Stuttgart, am prins 2 la acelasi semafor. Plus multe altele pe drum. Am ramas placut surprins.

PostPosted: 04 Mar 2026, 15:57 

@ triesse: E un comunicat pe site Stella.

Vandura vreo 60k in 40 de tari, de la producție. In viata reala, traducere, la cateva masini sport, cumulate (bmw m, amg, lambo, fierari, alte acareturi), s-ar putea sa vezi și un Junior. E performanta mare, totusi, pt un brand pe moarte; eu le înțeleg entuziasmul. :peace:

PostPosted: 05 Mar 2026, 02:38 

trickznoodle Quote:
triesse Quote:
In Europa cu apa calda. Am fost in weekend in Stuttgart, am prins 2 la acelasi semafor. Plus multe altele pe drum. Am ramas placut surprins.
Nu stiam ca la Stuttgart au deja apa calda :lol: si le mai si plac Juniorul 8)
Si mie cel mai mult imi place cand sunt intr-o calatorie cu masina si mai vad cate o Alfa.

PostPosted: 05 Mar 2026, 03:01 

goldfinger Quote:
@ triesse: E un comunicat pe site Stella.

Vandura vreo 60k in 40 de tari, de la producție. In viata reala, traducere, la cateva masini sport, cumulate (bmw m, amg, lambo, fierari, alte acareturi), s-ar putea sa vezi și un Junior. E performanta mare, totusi, pt un brand pe moarte; eu le înțeleg entuziasmul. :peace:

With around 30,000 orders per year, the Alfa Romeo Junior clearly plays an important role in the brand's volumes. Without it, Alfa Romeo's figures would be around 40,000 units with the Tonale, Stelvio and Giulia. But let's be clear: these volumes are still far from those of a true global bestseller. The Junior is therefore helping to stabilize the brand rather than triggering a real sales explosion.

Daca Tonale+Giulia+Stelvio se vand cam 40k/an si doar Junior 30k/an, e chiar foarte bine pentru Stellantis. Nu stiu daca chiar ajuta Alfa Romeo.
Inteleg ca cele mai multe au vandut in Franta si Germania. Cum spuneam pe-aici nu prea, lumea cumpara Peugeot 2008.

Dar citeam zilele trecute ca la fabrica respectiva fac lay-off. :scratch:

PostPosted: 05 Mar 2026, 14:09 

Mereu au stat prost la planificare volume. Exista și efecte. :x

Stim acele declarații cu 400k unități, mereu modelul care salvează brandul, etc. Ținute asa, langa, ani la rand. Nu conta ce masina fabrica, mica, mare, tractiune fata, spate, etc, ei aveau 400k.

Deci buba e sistemica și un pic grava deja.
S-au adunat multe: alfa nu face volumele prevazute, maserati nu, nici macar Fiat.
Adaugi la asta contextul, asta e identic pt toți, dar are și el o contributie, da rau. Un gap mic poate fi contracarat, dar diferente mari (in minus) te arunca intr-o zona de eficienta precara. Asta e...

Ca idee; o companie auto normala la cap face planificare de volume diferit.

- Referință esti tu. Strategie, obiective, ambitii. Tehnologii, calendar lansari.
- Adaugi piata auto (in zona in care activezi. Ai si china și state, distracție). Toata. De la cea mai nasoala rapciuga, pana la S class și peste. (Aceleași info ca mai sus, f complex)
- Aplici pondere, ma rog, stabilirea concurenților principali etc.

Dupa mergi pe factori (non auto) care impacteaza:
- Social. Profil, comportament, nivel de trai. De lucreaza cu sociolog, antropologie, psihologie de mase
- Eco/financiar, rating, farecast-uri
- Politic. Se lucrează cu expert în științe politice. Vezi exemplu America azi. Vine un tampit și schimba regulile, ca asa dorește el.
- Apoi extremele, risc atipic. Cat poate fi el prevazut. Ex : război, molima etc

Eh, niciodată, dar absolut niciodată, nu vei avea ca rezultat o valoare constanta. Nici macar de la an la an. Pt ca..prea mulți factori variabili.

Cu datele astea se merge la supply chain și industrializare. Fac și oamenii aceia un calcul. Ce naiba sa fie bine si cum? Ca nu se poate. Eu nu stiu cum de li s-a permis o astfel de scăpare, lipsa de competente. E strigător la cer.
Treaba lor, pana la urma. Asta e una din cauze. Acum sa vedem cu solutia cine vine...

PostPosted: 05 Mar 2026, 21:18 

Avem si articol pe aceasta tema:

https://www.carscoops.com/2026/03/alfa- ... 1772656047

"Despite a 20% global sales surge fueled by the new Junior SUV, Alfa Romeo continues to sell far less than its German rivals ⬇️
Own A New Alfa Romeo? Congrats, It’s Rarer Than A Porsche"

PostPosted: 02 Apr 2026, 23:17 

Car: Giulia Q
Giulia

Attachments:
IMG_6460.jpeg
IMG_6460.jpeg [ 175.37 KiB | Viewed 460 times ]

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 02 Apr 2026, 23:18 

E facuta cu AI, s-a mai discutat pe un topic :(

PostPosted: 03 Apr 2026, 11:49 

Car: Alfa Romeo GT BL
Urata cu spume, fie si grafica! :bash:

Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)

PostPosted: 10 Apr 2026, 17:48 

https://www.carscoops.com/2026/04/opel- ... 1775740237

Opel And Alfa Romeo’s Next EVs May Be Built Around Chinese Tech, Not German Or Italian

Nu faptul ca Alfa isi propune "o relație de iubire" cu chinezul ma intriga. Ci ca e pusa în același context cu Opel, un fel de Dacia germano-americana, sau invers, plus britanicii :lol: . (Si il respect pe nea Opel, sa nu imi fie luat in nume de rau.)

PostPosted: 11 Apr 2026, 22:47 

Car: Alfa Romeo GT BL
Mă apucă greața! 🤢🤢🤢

Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)

PostPosted: 12 Apr 2026, 17:44 

Nu mai luati la inima. Opel Corsa este Peugeot 208 si...Lancia. Ce a fost in trecut e altceva, realitatea o vedem si traim cu totii.
Despre Alfa Romeo, cat timp nimeni de la Stellantis nu vine cu vreo idee sa schimbe emblema (ex. sa elimine sarpele sau ceva de genul din nu stiu ce motive), e bine :peace:

PostPosted: 12 Apr 2026, 20:31 

goldfinger Quote:

Opel And Alfa Romeo’s Next EVs May Be Built Around Chinese Tech, Not German Or Italian

Nu faptul ca Alfa isi propune "o relație de iubire" cu chinezul ma intriga. Ci ca e pusa în același context cu Opel,
Pe langa ceea ce ai scris mai sus, pentru mine mai este ceva: "much of the development work would take place in China". Adica ei ii cauta pe chinezi, si tot ei se plang ca vin chinezii (care au deja si "know how") si ii baga in faliment. Isi merita soarta atunci. In loc ca Stellantis sa dezvolte partea de "eDrive" cu Valeo, Schaeffler, Marelli etc., ei se duc spre chinezi. Viitorul suna bine.

Nu stiam ca exista un model B10 la Leapmotor. Nu stiu eu multe despre producatorii chinezi, pentru ca nu voi fi client niciodata. Stiam de T03 pentru ca vad prin Galati, stiam de C10 pentru ca l-am vazut intr-un showroom Stellantis si mi s-a parut mai mare decat Stelvio. Am cautat pe internet si vad ca Leapmotor B10 este :
"Jeep Avenger, Fiat 600e, Vauxhall Mokka Electric: As a member of the Stellantis group, the B10 directly competes with these sibling vehicles".
Astea exista deja. Ca si Frontera e, ca si Junior e. Ce vor sa faca in 2028? Sa inlocuiasca motorul electric si invertorul actuale cu solutia chinezeasca?

PostPosted: 13 Apr 2026, 12:26 

You can run, you can' hide. Colaborarea cu ei e necesara dpdv strategic.

Dar si confruntarea e inevitabila, ciufuleala o sa aiba loc oricum, oricat te-ai feri, se va intampla. Timpul joaca in favoarea lor. Stim de ce. Au rimt, energie și bani. Noi sperante.

Nu prea înțeleg de ce alfa romeo e aici. Treci de la statement ca ai lucrat ani de zile, ca erai pe cai mari, era gata, aproape gata etc etc, la a o lua de la zero, minus 1, cu astia!? Vedeam fiat prins in hora aceasta, citroneta, Opel. Ok? Dar alfa romeo? Aici? Ba baeti....nu sunt răutăcios, dar ochi inca am, vad si eu ce face bmw sau merc. Ma, nu prea seamănă, parca au o alta abordare/viziune. Cum si cand, macaroana ma-sii de treaba, mai recuperează ăștia ecartul? La mulți ani, Lumina le doresc! Ca e rau in întuneric :lol:

PostPosted: 13 Apr 2026, 17:15 

O sa pun si aici problema asa cum am facut-o si cu un amic cu cateva luni in urma.

Prin ce este cunoscuta Europa in lume?
Prin civilizatia lumii antice:
- Roma: prin ingineria superioara a acelor vremuri, prin arhitectura deosebita, prin organizarea administrativa si politica ce a modelat si vremurile prezente etc.
- Grecia: ideea de democratie, filosofie, jocurile olimpice etc.
Prin cultura si Renastere: arta, stiinta, literatura etc. Nu mai precizez Da Vinci, Galileo, Vivaldi etc.
Dar si prin ...... autoturisme. Benz si Daimler, fratii Renault, FIAT prin Agnelli ... de la toti acestia incoace (toti enumerati facand masini inainte de 1900), europenii au dat ora exacta in auto. Nu Asia, nu SUA. Atatia zeci de ani de istorie, chiar peste 100 de ani la majoritatea constructorilor, si sa ajungi sa ai nevoie de niste chinezi care nu contau acum .... 10 - 15 ani? E de toata jena! Am enumerat 3 furnizori europeni in postul anterior. Fa alianta cu ei. Imparte costurile de dezvoltare, cauta solutii de impartire a costurilor, dar aminteste-ti cine ai fost in istoria auto, pune-te pe treaba si nu te duce ca milogul la chinezi. Si fa publicitate ca ai scos un produs "made in Europe" asa cum ai facut dinainte de 1900 si pana acum cativa ani.

PostPosted: 13 Apr 2026, 18:15 

Car: Valeria/Carla
E o mica problema, cele mai luminate minti din inginerie si as indrazni sa spun si management (vezi Alfredo Altavilla) lucreaza pentru companiile chinezesti de cativa ani buni deja. Companiile chinezesti au recrutat oameni extrem de bine pregatiti din Europa in mai toate ramurile industriei, asa ca nu trebuie sa dam cu basca de pamant de pizma ca masinile lor sunt mai bune, fiindca nici nu prea puteau sa fie altfel.

PostPosted: 13 Apr 2026, 18:34 

Asta e doar o explicatie, nu si o scuza la problema rusinoasa ridicata de Centurion...din pacate.

PostPosted: 13 Apr 2026, 18:39 

@centurion

General vorbind, da. E situația cum o stim și e ultra-desbatuta. Dpdv draga mea alfa romeo, greșește flagrant și devine aproape impardonabil. "Prosti nu e", dar totuși reușesc sa para asa, indiferent de perioada, tehnologie, schimbări. Pe lung, atentie, nu greseli mici, punctuale.

Ei acolo sunt intr-un grup. 14 branduri, 3 masini. La propriu, din pacate. Strategia interna e turnul babel. Ai branduri iepure, ai branduri care îți sustin linia de mijloc, stabilitate, competente, vânzări + si vârfuri. Nu are absolut nicio logica ceea ce fac ei pe acolo. Sa nu mai spun ca ii suspectez de tradare, se calcă pe capete ca salbaticii, exact când nu era nevoie, reușind astfel sa se duca în cap "in corpore".

Alfa incearcă prin pr sa transmită ca e bine. Clipește de doua ori, fa! :naughty: (scuzați franceza)

Drumul pe care plecaseră era acceptabil. Un sedan de segment d electric era absolut necesar. Nu stiu dacă "era salvarea" căutată de decenii, dar era un parcurs corect. Ne treziram azi ca nu avem nici ice, nici electric, ba chinezi. Din neant, asa.

Chinejii au oameni, nu neaparat si intelegere suficienta a ceea ce înseamnă Europa azi. (Nuante de tocilari, dar acelea care contează. Oamenii de succes, crestere de brand sau model de succes incontestabil, pe termen lung, nu au ajuns la ei, încă. Au câștigători de etape, buni și aceia. Dar încă nu au ajuns nici macar la performanta hyundai/kia in a atrage elote, sunt departe. Great! Inginerul bun e perfect, doar daca i se spune exact ce se dorește de la el. Fara nu prea livreaza...) Asta e singurul motiv pt care ii vedem ruland cu frână trasa. Dar recuperează.

Post new topic  Reply to topic  [ 1502 posts ]  Go to page Previous 157 58 59 60 61 Next

All times are UTC+03:00